06-01-2023 | Halve finale Senioren | vv Sleeuwijk - GJS

06 januari 2023

Na al het voetbalgeweld van de jeugd was het tijd voor de senioren. Sleeuwijk en GJS plaatsen zich gisteren tijdens de kwartfinales door relatief eenvoudig te winnen van respectievelijk Almkerk en VVAC. Beide ploegen zijn vaste klanten het Proxsys Cup toernooi en kennen elkaar dus goed. Van tevoren zou je beide ploegen dus gelijke kansen geven in opnieuw weer een drukbezochte Oosterbliek.

De eerste grote kans was voor GJS. Sjors Hendriks poeierde de bal naar de tweede paal waar Quincy Bartens net te laat kwam om de bal binnen te lopen. Na tien minuten was de 0-1 daar. Posterboy Bartens kon zijn vierde van het toernooi binnenschieten. GJS had het betere van het spel maar Sleeuwijk maakte na 13 minuten de gelijkmaker. De bal kwam aan de linkerkant voor de voeten van Toine van der Pijl en die schoot hem kruislings binnen. Vooral GJS kreeg nog wat kansen maar beide teams gingen uiteindelijk rusten met een 1-1 tussenstand.

Na de rust bleven de kansen zich opstapelen, vooral voor GJS. Sleeuwijk-doelman Stefan Lankhaar kon zich echter onderscheiden door zijn ploeg meerdere keren op de been te houden. De goal werd echter gemaakt door Sleeuwijk. Bastiaan Ritmeester kwam vanaf links naar binnen en zag zijn schot gekraakt worden waardoor GJS-doelman Raymond de Haan kansloos was. Maar GJS bleef kansen krijgen en zo stond het binnen mum van tijd weer 2-2. Ben Vissers stond helemaal vrij bij de tweede paal en kon de bal zo in het lege doel tikken waardoor hij nu alleen topscorer is van het toernooi met zes goals. Beide ploegen zette zo alles op alles. Vier minuten voor tijd schoot Remco de Bruijn de bal op de kruising en kwam zo erg dicht bij de winnende. Beide teams hielden elkaar echter op gelijke hoogte en dus gingen we de verlenging in.

Hierin maakte GJS uiteindelijk het verschil. In de eerste helft van de verlenging kreeg Quincy Bartens de bal voor zijn voeten. Hij dacht niet na, schoot hem in 1x op kiezelhard op doel en zo stond het 2-3 voor GJS. In de tweede helft van de verlenging moest Sleeuwijk dus druk zetten maar dit gaf vrij spel voor GJS. Sjors Hendriks kwam mee op van achteruit en maakte zo een eind aan de illusies van Sleeuwijk. Sleewijk scoorde met nog 1 seconde te gaan nog de aansluitingstreffer via opnieuw Bastiaan Ritmeester maar het was te laat. GJS is de eerste finalist van de Proxsys Cup 2022-2023!