07-01-2017 Leerdam Sport - GJS | Finale JO17

07 januari 2017

Leerdam Sport – GJS 2-4

Na het toernooi van de jeugd onder 13 was het vervolgens de beurt aan de mannen van onder 17. Daar namen Leerdam Sport en GJS het tegen elkaar op, omdat zij respectievelijk Kozakken Boys en Unitas hadden achtergelaten in de halve finales.

De eerste helft was er eentje van behoudend karakter. Het aantal kansen was minimaal en op een aantal simpele reddingen na hadden de keepers een vrij rustige helft.
Desondanks ging GJS wel met een voorsprong de rust in. Björn Barten was het eindstation van een piekfijne aanval van de Gorkumse Jonge Spartanen en de 0-1 was daarmee een feit.
Na rust waren de zenuwen van Leerdam Sport aan de kant achtergebleven en werden ook de Leerdammers steeds gevaarlijker. En met succes: Reynaldo Zandhuizen wist net als in de halve finale doel te treffen en daarmee verzilverde hij het aandringen van zijn ploeg.
De wedstrijd lag weer helemaal open en beide ploegen gingen op zoek naar de tweede.
Die kwam na achttien minuten aan de kant van GJS via René Brans. De ontlading was enorm en het leek tevens de bevrijding aan Gorcumse zijde. Binnen twee minuten tijd zorgden Barten en Brans namelijk allebei met hun tweede van de wedstrijd voor zowel de 1-3 als de 1-4.

Ondanks dat in zaalvoetbal alles mogelijk is, was dat vrijwel zeker de beslissing. Leerdam Sport kwam die mentale klap niet meer te boven en de Leerdamse treffer van Omer Faruk Duman was enkel nog voor de statistieken.
GJS wint het toernooi van de mannen onder 17 en na een Leerdamse toernooioverwinning was daarmee ook de eerste Gorcumse toernooiwinst een feit.

8. 0-1 Björn Barten
15. 1-1 Reynaldo Zandhuizen
18. 1-2 René Brans
20. 1-3 Björn Barten
21. 1-4 René Brans
24. 2-4 Omer Faruk Duman

Beste speler: Remco de Bruijn (GJS)
Beste keeper: Björn in ‘t Veld (SVS’65)