07-01-2017 LRC - Kozakken Boys | Finale JO13

07 januari 2017

JO13: LRC – Kozakken Boys 2-2 | LRC w.n.s.

Ten koste van Vuren en Schelluinen waren het zaterdagavond LRC en Kozakken Boys die de finale van het JO13-toernooi in de Proxsys Cup mochten spelen. En die ploegen kennen elkaar van het veld. Zowel de Werkendammers als de Leerdammers spelen in de hoofdklasse en staan respectievelijk vierde en vijfde op de ranglijst.
De laatste ontmoeting op het veld werd met 4-0 in Werendams voordeel beslist, maar garanties voor dit treffen in de zaal was dat uiteraard niet.

En dat bleek al na tien seconden. Jacey van Arnhem zorgde namens LRC voor een bliksemstart: 1-0. Achteraf gezien was dat meteen de ruststand, want in de resterende acht minuten en vijftig seconden hielden beide doelmannen hun doel schoon.

In tegenstelling tot in de tweede helft, want daarin kwam de wedstrijd pas echt los. Via LRC’s topscorer Daniel Compaoré werd de score op 2-0 gebracht, maar de beslissing bleek dat niet te zijn.
De topscorer van het toernooi is namelijk Micha Schoon en hij schoot zijn zeven- en achttiende tegen de touwen. Niemand maakte dit Proxsys Cup-toernooi zoveel doelpunten als Schoon, niet bij de jeugd onder 13, niet bij de jeugd onder 17, niet bij de dames, niet bij het G-toernooi en niet bij de senioren.
Met dank aan de Werkendamse goaltjesdief dwong Kozakken Boys shootouts af: dribbelen vanaf de middenlijn en binnen zeven seconden proberen te scoren.

Die shootouts werden een prooi voor LRC. Bij een stand van 2-2 bleef Jacey van Arnhem koelbloedig en was het doelman Maikel van Holten die de laatste shootout van Kozakken Boys tegenhield. LRC wint daardoor het JO13-toernooi!

1. 1-0 Jacey van Arnhem
12. 2-0 Daniel Compaoré
14. 2-1 Micha Schoon
15. 2-2 Micha Schoon

Beste speler: Daniel Compaoré (LRC)
Beste keeper: Mats Hartman (Woudrichem)
Topscorer: Micha Schoon - 18 (Kozakken Boys)
Sportiviteitsprijs: Almkerk

Sluiten