07-01-2017 Unitas - Woudrichem | Finale 2016-2017

07 januari 2017

Unitas – Woudrichem 4-2

Het moment suprême was daar. Unitas en Woudrichem speelden zaterdag de allereerste finale van de Proxsys Cup. De bekroning op twee weken zaalvoetbal in de Oosterbliek mocht door deze twee ploegen verzorgd worden door middel van een zinderende finale.

En dat kan je wel overlaten aan Unitas en Woudrichem. De twee sterkste teams van dit toernooi begonnen van begin af aan met het mes tussen de tanden.
En na twee minuten was het dan ook meteen raak. Zeki Laaiti verschalkte zijn teamgenoot bij ZVG, Lex Kramers. De Gorcumse toon was daarmee gezet en de ‘Vissekoppen’ gingen op jacht naar een passend antwoord. Dat bleef een heel lange tijd achterwege.
Unitas had namelijk de grootste kansen en nadat Kramers een aantal puike reddingen had verricht en Mohamed Boukrouche de bal net over het doel had gewipt, waren het twee Woerkumers die elkaar in de weg liepen en een Gorcumse aanval inleidde. Hicham Farhou strafte de klungeligheid genadeloos af met een poeier in de verre hoek: 2-0.
Woudrichem leek vervolgens eventjes de weg kwijt en Fabian van Horssen had zelfs de 3-0 op de schoen. Na een schitterende panna stuitte hij echter op Kramers. De 2-0 bleef daardoor behouden tot aan de rust.

Ook na rust was Unitas de sterkere ploeg en grepen de roodbroeken Woudrichem meteen bij de strot. Farhou scoorde al na twee minuten zijn tweede van de avond en twee minuten later was het Yoesef Pyla die een schitterende actie van Boukrouche verzilverde. Unitas leek op rozen te zitten.
Toch deed Woudrichem al snel weer iets terug. Boukrouche zag zijn panna worden onderschept en Danny Schaap strafte de frivoliteit hard af met een krachtig schot.
Woudrichem kreeg daarmee weer een beetje hoop en het was na tien minuten in de tweede helft aan Unitas-doelman Joost Verberk te danken dat Yoeri Duyzer de marge niet naar twee bracht. Met een fraaie redding tikte hij de bal nipt over.
Maar ook zijn collega aan de andere kant had drie minuten later een hele fraaie redding in petto. Maxim Kivaka stuitte na een zeer fraaie actie op Kramers en ook in de rebound wist de jonge Unitasser het net niet te vinden.
De tijd begon vervolgens te dringen voor Woudrichem en met nog vijf minuten op de klok was het Danny Schaap die als ‘vliegende keep’ ging spelen. Met een veldspeler meer gingen de mannen in het blauwe uittenue op jacht naar de aansluiting.
Het bleef ondanks de marge van drie goals spannend en het definitieve slot vergat Unitas op de wedstrijd te gooien, want tot tweemaal toe werd een leeg doel gemist.
Omdat Unitas achterin te nonchalant werd, kon Duyzer nog de 4-2 maken, maar veel deed dat er niet meer toe. Unitas trok de overwinning over de streep en mocht achteraf groot feest vieren. Unitas is de allereerste winnaar van de Proxsys Cup!

2. 1-0 Zeki Laaiti
15. 2-0 Hicham Farhou
22. 3-0 Hicham Farhou
24. 4-0 Yoesef Pyla
26. 4-1 Danny Schaap
39. 4-2 Yoeri Duyzer

In de rust en na afloop werden bovendien prijzen uitgereikt.
Beste speler: Naser El Mousati (Arkel)
Beste keeper: Joost Verberk (Unitas)