07-01-2023 | Finale JO13 | vv Asperen - Unitas

07 januari 2023

De JO13 finale is al jaren vaste prik tijdens het toernooi en zo ook dit jaar. vv Asperen bereikte de finale door in de halve finale overtuigend te winnen van vv Sliedrecht met 1-6, mede door 4 goals van Volodymyr Davydni. Titelverdediger Unitas won met 0-4 van LRC en plaatste zich zo voor de eindstrijd.

Het was Unitas dat op voorsprong kwam met nog 3 minuten op de klok. Riquelme Scholsberg kon binnen tikken nadat de Asperen-doelman de eerste poging van een Unitas-speler nog tegenhield. Maar kort voor de rust was het weer gelijk . Volodymyr Davydni kopte binnen de bal steenhard binnen en zo stond het bij rust 1-1.

Na de onderbreking bleven beide teams er vol voor gaan. Met nog vijf minuten op de klok was de voorsprong daar. En wel voor Unitas. Dimitri Karagianis ontving de bal op eigen helft, ging op snelheid langs zijn tegenstander en schoof de bal bekeken langs de keeper: 1-2. Maar binnen de kortste keren maakte Asperen weer gelijk. Tijn Temminck kwam vanaf links naar binnen en schoot de bal beheerst binnen. Beide teams probeerden nog om in de laatste seconden op voorsprong te komen om zo de winnaar te worden maar het mocht niet baten. Shoot-outs moesten de beslissing gaan brengen. In de shoot-outs was Unitas uiteindelijk de betere van de twee door er eentje te maken. Hierdoor zijn zij de winnaar van JO13 finale van de Proxsys Cup 2022-2023