07-01-2023 | Finale JO15 | Unitas - GJS

07 januari 2023

De finale van de JO15 is een Gorinchems onderonsje tussen Unitas en GJS. Unitas moest gisteravond diep gaan tegen Kozakken Boys en nam uiteindelijk de shoot-outs beter dan de mannen uit Werkendam. GJS won overtuigend van SteDoCo en plaatste zich zo als tweede voor de eerste eindstrijd in de geschiedenis van de Proxsys Cup voor de JO15.

Beide teams begonnen de wedstrijd wat afwachtend. De verdedigende posten stonden goed en zo werden er op het begin amper kansen gecreƫerd. Tot na 7 minuten spelen Unitas-aanvoerder Kimi Viveen mee opstoomde vanuit achteruit, 1 mannetje uit kapte en de bal beheerst achter de GJS-keeper schoot. De ploegen hielden elkaar voor de rest dus erg in evenwicht waardoor dit ook de enige goal van de eerste helft was.

Heel gauw na het begin van de tweede helft verdubbelde Unitas de voorsprong. Sebas van Soest, de spits van Unitas en de speler die zich later ook tot topscorer mocht laten kronen, liet zich uitzakken op links, kwam naar binnen en schoot de bal in de korte hoek langs GJS-keeper Shai Schultink: 2-0. Unitas ging tijdens de finale iets beter om met de ruimte die er was maar Schultink liet zien een prima doelman te zijn ondanks de 2-0 achterstand. Beide ploegen kregen nog wel kansen maar Unitas bleek de betere van de twee. Zo weet Unitas ook deze finale te winnen in deze editie van de Proxsys Cup 2022-2023.