07-01-2023 | Finale JO17 | Unitas – vv Sliedrecht

07 januari 2023

Ook de JO17 finale is al jaren een vast begrip in de strijd om de Proxsys Cup. Het toernooi krijgt sowieso een nieuwe winnaar. Unitas plaatste zich uiteindelijk door in een spannende pot af te rekenen met vv Sleeuwijk, 3-4. vv Sliedrecht had iets minder moeite met tegenstander SteDoCo en won afgetekend met 6-1.

Het tempo lag gelijk vanaf het begin hoog. De ploegen regen de schoten van afstand aaneen maar beide keepers konden hun doel schoonhouden in de beginfase. De eerste helft werd een tactisch schaakspel waar beide ploegen bij de rust nog de 0 hielden.

Een paar minuten na de rust werd de ban gebroken. Boaz van der Vlist kreeg de bal even over de middenlijn in zijn bezit, dacht niet na en streepte de bal in de linker kruising. Een heerlijk afstandsschot. Na vijf minuten in de tweede helft leek Unitas te scoren maar er werd al gefloten door de scheidsrechters waardoor het feest niet door ging. Nog niet. Want twee minuten later was daar een geweldige aanval van Unitas over meerdere schrijven. Uiteindelijk kreeg Bruno Romijn bij de tweede paal de bal en voor hem was het een koud kunstje om de bal uiteindelijk in de goal te krijgen: 1-1. Dit was zijn zevende van het toernooi en hiermee werd hij alleen topscorer van het toernooi. Unitas had na de gelijkmaker het betere van het spel. Met nog 3 minuten op de klok produceerde Unitas weer een prima aanval. Vedat Ozsoy stond uiteindelijk aan het einde en zorgde zo voor een Unitas voorsprong door de bal simpel achter de Sliedrecht-doelman te tikken. Unitas speelde de laatste minuten slim uit. Sliedrecht probeerde het nog met man en macht maar kwam er niet meer door heen waardoor Unitas ook de winnaar is van het JO17 toernooi van de Proxsys Cup 2022-2023