07-01-2023 | Finale JO9 | VVAC – Unitas

07 januari 2023

De eerste finale van de Proxsys Cup 2022-2023 was de finale bij een categorie die dit jaar nieuw was. De JO9 spelers mochten voor de eerste keer aantreden in de Oosterbliek en deden dat met veel plezier. VVAC en Unitas gingen uitmaken wie de eerste winnaar van het JO9 toernooi werd. VVAC rekende ternauwernood af met vv Sleeuwijk door de eerste halve finale met 0-1 te winnen, Unitas boekte een ruime overwinning, 5-0, op de leeftijdsgenoten van GJS.

De eerste helft begon wat stroef, beide ploegen moesten even inkomen maar in de laatste 4 minuten van de eerste helft vielen maar liefst 5 goals! De eerste viel voor Unitas maar vanaf de aftrap deed VVAC gelijk wat terug. Maar binnen de kortste keren werd het 4-1 voor Unitas. Doelpuntenmakers voor Unitas waren Nine den Besten (2), Noa vd Velde en Jason Okeabia, namens VVAC deed Finn Stuij wat terug.

Gelijk na de rust was het Unitas dat de voorsprong nog verder uitbreidde. Weer was het Nine den Besten die haar 14de van het toernooi maakte en daarmee topscorer, en tevens ook speelster, van het toernooi werd. Unitas zag dat het goed was en sleepte de overwinning over de streep. Hiermee is Unitas de eerste winnaar van het JO9 toernooi in de Proxsys Cup 2022-2023.