07-01-2023 | Finale Senioren | GJS – ASV Arkel

08 januari 2023

GJS en Arkel gaan dit jaar uitmaken wie zich voor één jaar de winnaar van de Proxsys Cup mag noemen. Beide teams hadden een totaal ander traject naar de finale toe. GJS werd winnaar in Poule B en rekende erna af relatief eenvoudig af met VVAC in de kwartfinale. De halve finale werd een ware thriller en won uiteindelijk, na verlenging, met 3-4 van Sleeuwijk. Arkel plaatste zich na winnaar te worden in Poule D. Tijdens zowel de kwart- als halve finale hadden ze minimaal een verlenging nodig om een ronde verder te komen. Tegen Kozakken Boys in de kwartfinale kwamen er ook shout-outs aan te pas, tegen Asperen in de halve finale lukte het om in de verlenging af te rekenen met de tegenstander. Beide teams namen volle tribunes mee naar een bomvolle Oosterbliek die voor de wedstrijd nog konden genieten van entertainment van voormalig zaalvoetballer John de Bever.

De wedstijd begon voortvarend voor Arkel. Binnen de kortste keren pakten zij de voorsprong. Corné van Horik kwam aan de linkerkant vrij, twijfelde niet en schoot de bal kiezelhard binnen in de verre hoek. GJS moest dus komen gelijk en deed dat ook. Quincy Bartens speelde de bal op Remco de Bruijn die de bal een subtiel en rustig tikje gaf waardoor Arkel-doelman Jari van Baalen de bal niet meer goed zag. De bal ging uiteindelijk langzaam onder hem door waardoor het 1-1 werd. Binnen de kortste keren ging het van 1-1 naar 2-2. En toevalligerwijs waren beide goals een eigen doelpunt. Ben Vissers, normaal erg trefzeker tijdens dit toernooi aan de andere kant, verschalkte zijn eigen doelman via een ongelukkige kopbal, Dylan Verschoor kreeg even later de bal tegen zich aan door zijn keeper toen hij het niet in de gaten had. Vooral Arkel kreeg na de 2-2 nog wat mogelijkheden via met name Dylan Verschoor, maar de ploegen gingen de rust in met een gelijke stand.

Kort na de rust was daar gelijk een reuze kans voor GJS. Quincy Bartens kon counteren en gaf de bal breed op zijn teamgenoot maar Jonas van Bakel kwam een teenlengte tekort om de bal goed binnen te schieten. Een halve minuut later kon dezelfde van Bakel wel juichen. Hij kreeg een rebound voor zijn voeten, twijfelde niet en schoot zo de 3-2 op het bord. GJS had licht de overhand in het tweede bedrijf en schoot bijvoorbeeld via Ben Vissers, de topscorer van het toernooi, op de paal. Met nog 7 minuten op de klok moesten beide keepers moesten binnen enkele seconden redding brengen op schoten van IJsbrand van Eldik en Remco de Bruijn. Met nog 6 minuten op de klok werd de stand weer gelijk getrokken. Robert Scheurwater bediende Corné van Horik die op zijn beurt de bal breed legde op Han Dubbeldam. Die dacht niet na en schoot de bal in de kruising achter GJS-doelman Raymon de Haan: 3-3. Met nog twee minuten op de klok leek daar de beslissing te komen, speler van het toernooi Sjors Hendriks kreeg zijn eigen rebound maar chipte de bal op de paal. Beide ploegen kregen dus genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen maar toch moesten we naar de verlenging.

De ploegen speelden in de verlenging beide om niet te verliezen. Kansen werden amper genoteerd in de twee keer 5 minuten die bijgeteld werden. De grootste kans was voor Corné van Horik die vanuit een ingestudeerde vrije trap GJS-doelman de Haan gestrekt naar de hoek liet gaan. Beide teams kwamen echter niet meer tot scoren en zo gingen shoot-outs de beslissing brengen.

Beide teams scoorde in de reguliere drie shoot-outs allebei 1 shoot-out waardoor we door gingen met om en om. De 9de werd geraakt door Remco de Bruijn dus lag het voordeel bij GJS. Keeper Raymon de Haan ging 1 op 1 met Dylan Verschoor en kwam uiteindelijk na twee keer redden in de acht seconden als winnaar uit de strijd. De Oosterbliek ontplofte en sprong het veld op om het feest te vieren met de spelers. GJS mag zich een jaar lang winnaar noemen van de Proxsys Cup!