22-12-2018 Leerdam Sport - Meerkerk | Poule A

22 december 2018

Leerdam Sport – Meerkerk 0-3

In dezelfde poule als Unitas en Hardinxveld traden Leerdam Sport en Meerkerk aan voor de tweede wedstrijd van de avond. Leerdam Sport is op het veld vierdeklasser, Meerkerk derdeklasser. Dat verschil in klasse kwam bij het rustsignaal nog niet tot uiting op het scorebord.

Sterker nog, er was überhaupt nog niet gescoord na de eerste helft. Beide ploegen waren er wel heel dichtbij. Leon de Leeuw zag namens Meerkerk zijn doelpoging via de binnenkant van beide palen het veld weer in rollen. Aan de andere kant was Omer Faruk Duman héél dicht bij het breken van de ban. Helaas voor hem en Leerdam Sport zweefde Meerkerk-doelman Ruben Vijlbrief prachtig naar de bovenhoek om de bal uit het doel te houden.

Het gezegde ‘wie de eerste goal maakte, wint de wedstrijd’ was exact van toepassing op het duel tussen Leerdam Sport en Meerkerk. Het was Melvin van den Heuvel die dat deed en omdat die in geelzwart gehuld was, was de voorsprong voor Meerkerk. De Meerkerkers wisten die 1-0 vervolgens uit te breiden tot een comfortabele 3-0 zege waardoor net als Unitas ook Meerkerk drie punten mag bijschrijven. Leerdam Sport blijft op de hatelijke nul.

Leerdam Sport: -
Meerkerk: Melvin van den Heuvel, Joop Friedeman, Leon de Leeuw

Sluiten