22-12-2018 Sleeuwijk - Almkerk | Poule B

22 december 2018

Almkerk – Sleeuwijk 2-2

Wie blijft in het spoor van GJS? Dat was de vraag waar Almkerk en Sleeuwijk antwoord op moesten geven. Op het veld zit er twee klassen verschil tussen eersteklasser Almkerk en derdeklasser Sleeuwijk. De Sleeuwijkers brengen echter elk jaar weer een uitstekend team met zaalvoetballers van CFM/Transito op de been.

Het verschil tussen de ploegen was op de vloer in de Oosterbliek dan ook een stuk minder groot. De ploegen hielden elkaar in de tang en dat zorgde ervoor dat de wedstrijd niet de geschiedenisboeken in zou gaan als het grootste spektakelstuk van de Proxsys Cup.

Gescoord werd er uiteraard wel. Tweemaal voor rust en tweemaal na rust. Bij Almkerk was het aanvoerder Jelle Stalenhoef die scoorde. Daarmee deed hij de openingstreffer van Erik Blokland teniet en bracht hij Almkerk op een 2-1 voorsprong.

Die 2-1 hield het nauwelijks tien seconden vol op het scorebord. Een schot van Josbert Wemmenhove werd door Barry Ruitenberg in het doel getik, waarmee de eindstand werd bepaald op 2-2. Beide ploegen moeten daardoor meteen een gaatje van twee punten later op GJS.

Almkerk: Jelle Stalenhoef (2x)
Sleeuwijk: Erik Blokland, Barry Ruitenberg