24-12-2018 Kozakken Boys - VV Zuilichem | Poule D

24 december 2018

Kozakken Boys – VV Zuilichem

De tweede wedstrijd van de avond is de ontmoeting tussen de mannen uit Werkendam en Zuilichem. Kozakken Boys probeert vanaf het begin voetballend door de stugge verdediging van Zuilichem te komen. Dit lukt al vrij snel na een goede combinatie tussen Bart Jongejan en Johnny Lommers. Niet lang daarna bereikt Toine van der Pijl met een splijtende pass Youri Huijzer, die voor het tweede doelpunt zorgt. De verrassende kwartfinalist van vorig jaar, Zuilichem, komt maar met moeite tot wat schoten, die het doel niet bereiken. Vlak voor rust komt er dan toch onverwacht de aansluitingstreffer, als de keeper van de Boys een bal van Erik van Dalen verkeerd inschat. Hierdoor wordt er gerust met twee tegen één.

In de tweede helft golft het spel op en neer. Kozakken Boys komt niet tot scoren, zodat het spannend blijft, aangezien Zuilichem maar één doelpunt nodig heeft. 7 minuten voor het einde lijkt de beslissing te vallen, als een fout achterin bij Zuilichem wordt afgestraft door Youri Huijzer. Zuilichem blijft op zoek gaan naar doelpunten, maar dit wordt afgestraft door Kozakken Boys. Zij maken al snel de 1 – 4 waardoor de wedstrijd gespeeld is. Rob Bouman schiet nog wel keizelhard binnen, wat de eindstand op 2 – 4 brengt.

Kozakken Boys: Johnny Lommers, Youri Huijzer (2x), Kevin Ippel

VV Zuilichem: Erik van Dalen, Rob Bouman