27-12-2017 LRC - SVW | Poule B

27 december 2017

LRC – SVW 4-5

De eerste kraker van het toernooi werd in de derde wedstrijd van de avond afgewerkt door LRC en SVW. Twee outsiders meteen tegenover elkaar in de eerste wedstrijd van poule B, een poule die met ook Kozakken Boys en SteDoCo gerekend mag worden tot ‘poule des doods’.

Een kraker hoort spannend te zijn en dat werd de wedstrijd tussen LRC en SVW ook. Al na twee minuten was het Kenny Lagendijk die de score opende. Hij verschalkte gelegenheidsdoelman Ricardo Papilaja met een vlammend schot. Het was de start van een wedstrijdje ‘stuivertje wisselen’. LRC kwam op 1-1, waarna SVW weer de leiding nam, dan kwam LRC weer langszij en nam SVW weer de leiding. Zo bouwde de score zich op tot 3-3. Pas toen was het LRC die voor het eerst de leiding nam met Ansu Camara als de grote man aan Leerdamse zijde. Met zijn derde bracht hij LRC vier minuten voor tijd op 4-3. Het leidde een bloedstollende slotfase in waarbij LRC de 4-3 wilde behouden en SVW nog vol voor de winst ging, of tenminste een gelijkspel.

Twee minuten voor tijd kwam het in elk geval tot de 4-4. Mergim Shala profiteerde van wat Leerdams gepruts in de defensie. Bij een puntendeling (en winst in de resterende wedstrijden) maken beide teams goede kans op een plek in de volgende ronde, maar van een akkoordje kwam het geenszins.

SVW ging er nog met de volle buit vandoor. Hicham Farhou bracht, net als Camara, zijn totaal op drie in de allerlaatste seconde en bracht daarmee SVW de volle buit. Gestreepte euforie alom, SVW wint met 4-5 van LRC.

Doelpuntenmakers:
LRC: Ansu Camara (3x) en Sedam Ozan
SVW: Hicham Farhou (3x), Kenny Lagendijk en Mergim Shala

Sluiten