27-12-22 | Senioren Poule A | SVW - Almkerk

27 december 2022

Na twee jaren zonder de cup mochten SVW en Almkerk de eerste avondwedstrijd in de Oosterbliek in gang brengen. Op voorhand zouden veel mensen een eentje invullen op het formulier, maar gelijk van het eerste fluitsignaal liet Almkerk zien dat ze uit het juiste hout gesneden zijn.

Beide teams komen op het veld uit in de 1e klasse D en troffen elkaar op 5 november jongstleden. Toen werd het 1-0 in het voordeel van Almkerk met Niels Nieuwesteeg. Het was diezelfde Nieuwesteeg die in de eerste helft voor de enige goal zorgde en daarmee voor een verrassing zorgde bij het ingaan van de rust.

De tweede helft begon hetzelfde: SVW de bal, Almkerk achterover leunend. Maar waarom iets anders doen als het in de eerste helft werkte? Na weer een scherpe counter was het nu Falk van Sluisveld die zijn team op een 2-0 voorsprong zette. SVW liet het hier echter niet bij zitten en binnen enkele ogenblikken zorgde Proxsys Cup smaakmaker Mounir el Ouazizi voor de 2-1. Keeper Dennis van Duin bleek echt een regelrechte sta in de weg voor de mannen uit Gorinchem. Met nog vijf minuten op de klok ging SVW alles of niets spelen en in de laatste minuut resulteerde dit in de verdiende gelijkmaker. Via een scrimmage belande de bal uiteindelijk via Abdurrahaman Zencinrkiran achter keeper van Duin waardoor de competitiegenoten op het veld de eerste punten in de Oosterbliek moeten delen.