28-12-2017 Arkel - Sleeuwijk | Poule D

28 december 2017

Arkel – Sleeuwijk 2-4

Krakertijd! De volgende outsiders van het toernooi maakten donderdag hun opwachting. Arkel en Sleeuwijk namen het tegen elkaar op in de eerste wedstrijd van poule D, waarin ook Asperen en Leerdam Sport hun opwachting maken.

De boodschap aan de kant van Sleeuwijk was vanaf minuut één duidelijk: er op klappen en Arkel geen centimeter ruimte geven. Dat lukte deels, maar Arkel heeft genoeg individuele kwaliteiten die onder de druk van de Roefbewoners uit kunnen voetballen. Desondanks kwam Sleeuwijk wel nog voor rust op een comfortabele voorsprong. Chamith van Vuuren en Josbert Wemmenhove zorgden voor de 0-2.

Arkel moest er een schepje bovenop doen en dat deed de ploeg dan ook in de tweede helft. De druk van de vierdeklasser nam toe en dat resulteerde uiteindelijk in zowel 1-2 als 2-2. Door een gele kaart van Van Vuuren kwam Arkel vervolgens ook nog dichtbij de 2-3, maar de lat stond een treffer van Robert Scheurwater in de weg.

Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Gerard van den Adel was trefzeker namens Sleeuwijk waarna Arkel besloot om met Jeffrey Scheffers als ‘vliegende’ doelman te spelen. Dat leverde niet het gewenste resultaat op. Sleeuwijk had al drie keer eerder een ruimere marge kunnen noteren, maar pas in de allerlaatste seconde was het Erik Blokland die de wedstrijd op slot gooide: 2-4.

Doelpuntenmakers:
Arkel: Corné van Horik en Eltjo van Veen
Sleeuwijk: Chamith van Vuuren, Josbert Wemmenhove, Gerard van den Adel en Erik Blokland

Sluiten