28-12-2017 Heukelum - VVAC | Poule E

28 december 2017

Heukelum – VVAC 8-5

Alweer een outsider die voor het eerst aan de bak mag: Heukelum. De tweedeklasser nam het in de laatste wedstrijd van de avond op tegen vierdeklasser VVAC. Een verschil van twee klassen die ook op het veld tot uiting kwam. Heukelum kende een bliksemstart en kwam via Sil van Putten en Tim Schwebke al binnen een vloek en een zucht op 2-0. VVAC probeerde vervolgens een aansluiting te vinden, maar slaagde daar niet in, mede door goed keeperswerk van Heukelum-doelman Yoerik van ’t Pad. Van Putten en Schwebke scoorden allebei nog wel een keertje voor de rust waardoor Heukelum met een 4-0 voorsprong aan de Extran ging.

Na de rust bleef het spelbeeld nagenoeg hetzelfde, al gaf Heukelum wel veel ruimte weg in de achterhoede. Na de 5-0 van Schwebke werd die nonchalance tot tweemaal toe afgestraft door VVAC’er Tom den Besten: 5-2.
Benjamin Meijdam leek met de 6-2 een einde te maken aan de Ottolandse hoop, maar ook nadien werd Heukelum weer nonchalant. ‘In zaalvoetbal kan alles’ moeten ze bij VVAC gedacht hebben en dus gaven ze nog even plank gas.

En met resultaat. Lars Coerts en Tom den Besten brachten VVAC maar liefst naar 6-5. De Oosterbliek ging er eens lekker voor zitten en werd tot een minuut voor tijd getrakteerd op een zeer spannende slotfase. Heukelum gaf de driepunter echter niet meer weg en bracht via Lars van Honk en Van Putten de eindstand op 8-5.

Doelpuntenmaker:
Heukelum: Sil van Putten (3x), Tim Schwebke (3x), Benjamin Meijdam en Lars van Honk
VVAC: Tom den Besten (3x) en Lars Coerts (2x)