28-12-2022 | Senioren Poule C | SVS’65 – HSSC’61

28 december 2022

De eer was aan SVS’65 en HSSC’61 om dag 2 van de Proxsys Cup 2022-2023 voor de senioren af te trappen. De mannen uit Spijk komen dit jaar met flink wat ervaren namen naar de Oosterbliek. HSSC’61 daarentegen zet daar een team tegenover met flink wat nieuwe jonge spelers.

Het zijn echter de mannen uit Hei en Boeicop die vanaf het begin het initiatief nemen. Binnen de kortste keren was het dan ook 0-1 voor de nummer 9 uit de 3e klasse D. Koen Looy schoot zijn ploeg op voorsprong. HSSC’61 had heel de eerste helft het betere van het spel maar toch ging Spijk met een voorsprong de rust in. Kort na de 0-1 was het Marvin Westerduijn die met een vlammend schot de 1-1 verzorgde. Een paar seconden voor de rust was daar echter ook nog Johnny Wijnbelt die na een keurige aanval glijdend zijn eerste van deze editie maakte.

Ook in de tweede helft bleef het HSSC’61 dat veel de bal had. Binnen enkele minuten was daar dan ook de gelijkmaker via Dennis Bevelander. HSSC’61 bleef doordrukken maar had met name via Remon van Soest niet het geluk aan zijn kant. Hij raakte in het tweede bedrijf meerdere keren het aluminium. Aan de andere kant was het voornamelijk Willem Looijen die voor gevaar zorgde en na meerdere pogingen kwam ook zijn naam op het bord; 3-2. De Spijkse supporters lieten van zich horen in gelijk weer een drukke Oosterbliek. Beide ploegen bleven vol gas gaan en in de koekoek was het Tristan Koet die nog nogmaals beide teams op een gelijkspel zette waardoor beide teams 1 punt overhouden aan een vermakelijk potje.