28-12-2022 | Senioren Poule D | ASV Arkel – vv Peursum

28 december 2022

Ook ASV Arkel en vv Peursum zijn twee teams die ook na twee jaar onderbreking niet konden missen in de Oosterbliek. Zij hadden de eer om Poule D, waar ook GVV Raptim en vv Schelluinen onderdeel van zijn, af te trappen. Arkel verschijnt dit jaar ook weer met enkele namen die we al jaren zien in de Oosterbliek. En dat zij mannen hebben die wel eens eerder een balletje in de zaal getrapt hebben bleek al snel. Arkel had in de eerste helft de bovenhand maar Peursum verdedigde stug. Echter gingen beide ploegen toch met 2-0 de rust in. Arkel was trefzeker via Wesley Swets en Corné van Horik.

In het tweede bedrijf probeerde Peursum iets eerder en sneller van eigen helft te komen en kwam zo nu en dan ook tot kansen. Doordat Peursum meer van zich af beet zorgde dit ook voor meer ruimte voor de ploeg uit de 3e klasse D. Via Dylan Verschoor, IJsbrand van Eldik en Han Dubbeldam kwamen zij dus ook op 5-0. Ondanks wat kansen voor met name Dennis Boer hield Arkel-keeper Jari van Baalen zijn doel schoon, tot 1 seconde voor tijd. Het was Jurre Nomen die de eer redde voor Peursum waardoor we de wedstrijd eindigen met een 5-1 overwinning voor Arkel.

Doelpuntenmakers

ASV Arkel: Wesley Swets, Corné van Horik, Dylan Verschoor, IJsbrand van Eldik, Han Dubbeldam

vv Peursum: Jurre Nomen