28-12-2022 | Senioren Poule E | Leerdam Sport – vv Ameide

28 december 2022

Na de overwinning van Kozakken Boys was het de vraag welke ploeg nog meer voortvarend van start ging in Poule E: Leerdam Sport of vv Ameide? Leerdam Sport gaat proberen om het vervelende halve jaar wat ze op het veld beleefd hebben van zich af te spelen in de zaal, Ameide staat op plek 9 in de 3e klasse D en zou uiteraard ook graag doorstoten naar de volgende ronde.

Het was Leerdam Sport dat licht de overhand had in de eerste helft. Beide ploegen creëerden niet veel kansen in de eerste twintig minuten, maar toch gingen de Leerdammers met een 1-0 voorsprong de rust in. Het was Etsa Moya Calle die zijn team op voorsprong zette.

Ook na de rust bleven de ploegen in evenwicht met hier en daar wat kansjes voor beide teams. Moya Calle werd uiteindelijk vergezeld op het scoreboard door zijn aanvoerder en toch nog door een Ameide speler: Nevin van de Berg schoot met nog vijf minuten te gaan de 2-0 tegen de touwen. Ameide maakte het nog 30 seconden spannend via Bas de Kruijk die overtuigend binnenschoot. De marge was echter groot genoeg waardoor Leerdam Sport samen met Kozakken Boys op 3 punten komt in Poule E.