29-12-2017 Dussense Boys - Zuilichem | Poule F

29 december 2017

Dussense Boys – Zuilichem 2-6

Twee debutanten afkomstig van “de overkant” mochten de strijd tegen elkaar aanbinden. Beide ploegen zijn actief in de 4e klasse, Dussense boys op zondag en Zuilichem op zaterdag.

Michel Kooiman brak de ban voor Zuilichem met een intikker, 0-1. Dussense Boys liet zich hier niet van de wijs brengen en raakte kort achter elkaar twee keer de paal. Drie keer bleek scheepsrecht: André Segeren maakte de gelijkmaker.

Maurits van Heusden bracht Zuilichem toch weer op voorsprong, 1-2. Na een stugge fase bouwde Zuilichem de voorsprong uit door een individuele actie van Rob Bouman, 1-3.

Een gele kaart voor Peter van Daalen van Zuilichem vlak voor rust zou Dussense Boys de gelegenheid moeten geven om terug te komen, maar het was juist Zuilichem die nog een kans creëerde om op 1-4 te komen. Het schot ging net naast.

Na rust begon Dussense Boys in overtal, omdat er nog een deel van de straf voor Peter van Daalen open stond. Er kon echter niet worden geprofiteerd. Nadien drong Dussense Boys nog aan, maar vlak voor de goal werd te weinig scherpte getoond.

In een counter maakte Zuilichem een voorlopig einde aan de illusies van de tegenstander. Rob Bouman maakte zijn tweede goal van de avond, 1-4.

Dussense Boys gaf nog een stuiptrekking via een goal van Andre Segeren (2-4), maar direct erna werd het weer 2-5 door Michel Kooiman. Michel maakte daarna de mooiste goal van de wedstrijd. Met een prachtige stift maakte hij 2-6. Zuilichem was nu echt los, Peter van Daalen raakte in korte tijd twee keer de paal en Michel Kooiman miste nog een grote kans.

Dussense Boys kwam er niet meer aan te pas en onder leiding van Michel Kooiman bracht Zuilichem de buit binnen.

Er was nog wel een penalty voor Dussense Boys, omdat Harry Sassen werd gevloerd. Andre Segeren mocht aanleggen, maar kreeg te maken met een mooie save van keeper Dawid Palicki.

Een verdiende overwinning voor Zuilichem die hiermee aan kop gaat in poule F.

Doelpuntenmakers:

Dussense Boys: Andre Segeren (2)

Zuilichem: Michel Kooiman (3), Maurits van Heusden en Rob Bouman (2).

Sluiten