29-12-2017 LRC - Kozakken Boys| Poule B

29 december 2017

LRC – Kozakken Boys 1-5

De eerste wedstrijd van de tweede ronde. LRC had de taak om te winnen van Kozakken Boys, omdat zij haar eerste wedstrijd had verloren van SVW. Bij Kozakken Boys kwam de topscorer Youri Huijzer (4 goals in de eerste wedstrijd) opnieuw in actie.

Kozakken Boys liet meteen zien dat zij een goede ploeg, vol met zaalvoetballers, hadden meegenomen. LRC stelde daar een ervaren ploeg tegenover en zo ontspon zich een felle wedstrijd.

De score werd geopend door Akram Chentouf met een venijnig schot waar de keeper geen antwoord op had. Kozakken Boys maakte middels een vrije trap bijna de gelijkmaker, maar keeper Sjoerd de Groot redde knap.

Daarna een prachtig schot op de paal van Johnny Lommers van Kozakken Boys.

Even later kwam Youri Huijzer in het veld en kreeg twee kansen op de gelijkmaker. Even later kreeg hij de gele kaart en bracht daarmee zijn team in de problemen. Kozakken Boys hield stand en kon weer gaan werken aan de gelijkmaker.

En die gelijkmaker kwam, van wie anders dan Youri Huijzer. Met zijn gevreesde linker stuurde hij de bal met militaire precisie in de lange hoek.

Na rust kwam Kozakken Boys een aantal keren gevaarlijk voor de goal, maar LRC wist met knap verdedigingswerk de aanvalsdrift te beteugelen. Maar toen kwam Youri Huijzer weer aan de bal en bedacht zich geen seconde: goal, 1-2.

LRC gaf zich nog niet gewonnen en zette de achtervolging in, maar Kozakken Boys toonde zich effectiever: Bart Jongejan maakte een schitterende goal, 1-3.

LRC ontving vervolgens een gele kaart, omdat Johnny Lommers van Kozakken Boys op de hakken werd gelopen. Zoals al vaker vertoond konden de Kozakken niet profiteren.

Plotseling viel een aparte goal van Bart Jongejan te noteren. Via een opmerkelijke carambole passeerde hij keeper Sjoerd de Groot, 1-4. Vlak voor tijd tikte Johnny Lommers binnen na een voorzet van Kevin Sluijk, 1-5. Uiteindelijk nog een grote uitslag voor Kozakken Boys.

Akram Chentouf van LRC ontving vlak voor tijd nog gele kaart voor shirtje trekken, slechts een actie voor de statistieken.

Doelpuntenmakers:

LRC: Akram Chentouf

Kozakken Boys: Youri Huijzer (2), Bart Jongejan (2) en Johnny Lommers

Sluiten