29-12-2017 Meerkerk - Hardinxveld| Poule F

29 december 2017

Meerkerk – Hardinxveld 4-5

Meerkerk en Hardinxveld komen uit in dezelfde klasse (2F) en kennen elkaar dus goed. Beide ploegen staan laag op de ranglijst en vechten om uit de degradatiezone te blijven.

De zaalvoetbalmatch ging aanvankelijk gelijk op, beide ploegen gaven elkaar weinig toe in het eerste deel van de eerste helft.

Na acht minuten werd de ban gebroken door Melvin van den Heuvel van Meerkerk met een droog schot in de verre hoek. Mechiel van Zessen maakte even later bijna 2-0, hij schoot hard tegen de paal. Kort voor rust zorgde keeper Joeri den Ouden met een snelle spelhervatting Leon de Leeuw in stelling. Met een prachtige sleepbeweging liet Leon de Hardinxveldse keeper kansloos.

Na rust was de eerste kans voor Meerkerk en het was meteen raak. In een vlijmscherpe counter mocht Floren Streefkerk afronden.

Na vijf minuten in de tweede helft deed Hardinxveld eindelijk iets terug. Robin de Kok speelde zichzelf vrij en scoorde knap, 3-1.

Bart Koomans bracht direct daarna het verschil weer terug op drie. Met een afstandsschot verraste hij keeper De Graaf.

De doelpunten volgden elkaar snel op. Michel Visser tikte binnen waarbij keeper Den Ouden niet vrijuit ging, 4-2.

Hardinxveld drong vervolgens aan en na een gemiste kans van Meerkerk (paal) maakte Thomas Rooseboom Bos met een hard schot de aansluitingstreffer. De spanning was weer helemaal terug.

Even later was Meerkerk het weer even kwijt in de verdediging en profiteerde Thomas Rooseboom Bos opnieuw, 4-4!

De comeback werd compleet door een prachtige aanvalscombinatie die werd afgerond door Robin de Kok.

Met nog een minuut op de klok volgde nog een gele kaart voor Melvin van de Heuvel die vanaf de bank commentaar leverde op de leiding.

Hardinxveld hield zijn voorsprong vast en liet Meerkerk, die 4-1 had voorgestaan, vertwijfeld achter.

Doelpuntenmakers:

Meerkerk: Melvin van den Heuvel, Leon de Leeuw, Floren Streefkerk en Bart Koomans.

Hardinxveld: Robin de Kok (2), Michael Visser en Thomas Rozeboom Bos (2).