29-12-2017 SVW - Stedoco | Poule B

29 december 2017

SVW – Stedoco 9-0

In deze wedstrijd had Stedoco de taak om de oorwassing tegen Kozakken Boys weg te spoelen. SVW had de kans om min of meer al een plaats in de kwartfinale te verdienen.

SVW liet meteen van zich horen, na één minuut scoorde Menno Dekker al de openingsgoal. Daarna had Stedoco grote moeite om de bal binnen de ploeg te houden. Een paar minuten later volgde al de 0-2, Mergim Shala voltrok het vonnis.

Kort daarna volgde een “Frank de Boer”-pass van een verdediger die werd opgepikt van Hicham Farhou en in één keer in de goal werd verwerkt, 3-0.

Na een prachtige beweging van Mergim Shala werd Fitim Meha in stelling gebracht: 4-0. SVW liet er geen gras over groeien en was duidelijk van plan om veel goals te maken. Stedoco kon niet anders dan verdedigen en zo nu en dan een counter plaatsen. Eén keer was de goal heel dichtbij, maar voor open doel werd gemist (de voorzet was ook wel hard).

De fut ging er een beetje uit bij SVW, maar in een counter wist Menno Dekker toch nog een keer het net te vinden. Hij scoorde zijn tweede goal, 5-0 en tevens de ruststand.

Na een vruchteloze poging van een toeschouwer om het record voetbowling te breken traden de teams weer aan om de ongelijke strijd te vervolgen.

Mergim Shala opende de score na rust op aangeven van Menno Dekker. Even later scoorde Nabiel Kadiwahabi op ongeveer gelijke wijze en kon worden gedacht aan dubbele cijfers.

Hicham Farhou was verantwoordelijk voor de 8-0 en de 9-0. Met onnavolgbare bewegingen legde hij de gehele verdediging van Stedoco in de luren.

In de laatste tien minuten liet SVW de teugels vieren en stelde Stedoco in de gelegenheid om een tegendoelpunt te maken. Stedoco ging daar te lichtzinnig mee om, maar wist wel met kunst- en vliegwerk de 10-0 te voorkomen. Fitim Meha kwam nog het dichtst bij een doelpunt, de bal schoot via de onderkant van de lat uit het doel.

Met deze uitslag blijft SVW één goal achter op Kozakken Boys in de strijd om de eerste plaats in poule B.

Doelpuntenmakers:

SVW: Menno Dekker (2), Mergim Shala (2), Hicham Farhou (3), Fitim Meha en Nabiel Kadiwahabi