29-12-2017 Unitas - Schelluinen | Poule A

29 december 2017

Unitas – Schelluinen 6-3

De wedstrijd van de avond: titelverdediger Unitas tegen Schelluinen. Schelluinen moet winnen om nog kans te maken op plaatsing in de kwartfinales, maar Unitas wil natuurlijk ook winnen om concurrent Almkerk voor te blijven.

Het publiek ging er eens goed voor zitten, benieuwd of Schelluinen een vuist kon maken tegen Unitas met haar sterspelers, onder andere Naser el Mousati de beste speler van de Proxsys Cup van vorig seizoen.

Bij eerste de beste kans van Unitas werd de bal mooi binnen geschoten door Achraf Chentouf, 1-0. Schelluinen gaf tegengas met een goed spelende Johnny Wijnbelt in de punt van de aanval. De goal bleef echter uit. Op een onverdacht moment speelde Jordi de Groot een klein beetje terug op de keeper dat door de scheidsrechter werd beoordeeld als een volwaardige terugspeelbal. De vrije trap in het doelgebied werd niet benut.

Even later was Damien de Jong van Schelluinen ongelukkig: de bal kwam per ongeluk tegen hem aan en caramboleerde in het doel, 2-0. Unitas drukte meteen door via Fabian van Horssen, 3-0.

Schelluinen kwam heel sporadisch in de buurt van het doel van Unitas, maar Owen Verduin toonde zich op die momenten een zeer betrouwbare sluitpost. Na exact 10 minuten maakte Naser el Mousati een prachtige goal met een sleepbeweging waar je u tegen zegt, 4-0.

Schelluinen wist hiermee dat het de wedstrijd niet ging winnen, maar begon wel wat vrijer te voetballen. Tegelijk was keeper Rowan Sanders ook bezig met een goede wedstrijd.

Damien de Jong wist na 17 minuten eindelijk een tegendoelpunt te scoren. Hij werd even vrijgelaten en wist daar wel raad mee.

Kort daarna volgde een schitterende goal door Bart door Kragten op een strakke voorzet van Damien de Jong, 4-2. Daarmee werd het toch weer een wedstrijd. En toen kwam daar een prachtige lobgoal (of werd de bal van richting veranderd?) uit het niets van Dico de Jong, 4-3! De spanning was weer helemaal terug, zo kort voor rust.

Na rust zocht Unitas meteen naar de goal om uit te lopen, maar Schelluinen beet goed van zich af. De marge van 1 bleef lange tijd op het scorebord waardoor de wedstrijd steeds spannender werd.

Toen was daar opeens een moment op de bank van Schelluinen, Johnny Wijnbelt kreeg na commentaar een gele kaart voorgeschoteld. Vervelend voor Schelluinen, omdat ze goed in de wedstrijd zaten. Mounir el Ouazizi maakte meteen korte metten en bracht de score naar 5-3. Even later een harde knal, geschoten door Zeki Laaiti en het was alweer 6-3. Met deze tussensprint stelde Unitas orde op zaken en kon het de wedstrijd rustig uitspelen.

Doelpuntenmakers:

Unitas: Achraf Chentouf, Damien de Jong (e.d.), Fabian van Horssen, Naser el Mousati, Mouni el Ouazizi en Zeki Laaiti

Schelluinen: Damien de Jong, Bart Kragten en Dico de Jong,