29-12-2018 Altena - Arkel | Poule F

29 december 2018

Altena – Arkel 1-4

Komt Arkel net als SVW op drie punten of is het Altena dat na de verloren wedstrijd tegen SVW (5-2) de eerste punten van de Proxsys Cup pakt? Dat mochten Arkel en Altena onderling uitmaken in de ‘poule des doods’, waartoe poule F vooraf werd benoemd. Tweedeklasser Altena en derdeklasser Arkel behoren allebei tot de outsiders van het toernooi, maar bij winst van Arkel was voor Altena uitschakeling al na twee wedstrijden een feit.

En daar leek het na één helft al op uit te lopen voor de Nieuwendijkers. Daan Ruwaard en Eltjo van Veen zorgden namelijk met voor Arkelse feestvreugde door beide een goal te maken. Met een 0-2 ruststand moest Altena na rust dus spreekwoordelijk op zoek naar het andere vaatje om uit te tappen.

Hoewel de oranjehemden in de tweede helft dappere pogingen deden om een treffer te forceren, was het steeds Arkel-doelman Jari van Baalen die een treffer wist te voorkomen. De beslissing leek van de schoen van Dylan Verschoor te komen. Hij maakte namens Arkel de 0-3.

Van een beslissing wilde Altena desondanks nog niets weten. Corné van Rosmalen zette nog eens de motor aan en punterde de aansluitingstreffer kiezelhard tegen de touwen.

Tot een definitieve comeback kwam het niet. Van Rosmalen fungeerde namelijk in de laatste minuten als ‘vliegende keep’, waarmee Arkel voldoende ruimte kreeg om de definitieve genadeslag uit te delen. Die kwam van de voet van Corné van Horik, die na een fraaie worp van Van Balen enkel de neus van de schoen nog maar tegen de bal hoefde te zetten om zo de 1-4 eindstand op het scorebord te zetten. Arkel meldt zich zodoende op zes punten naast SVW aan kop van poule F.
De laatste wedstrijden van poule E vinden woensdag plaats en dan wacht zowel de strijd om lijfsbehoud als om groepswinst. Altena en Asperen maken onderling uit wie er ook volgend jaar mag deelnemen, Arkel en SVW strijden om een plekje bij de laatste acht.

Altena: Corné van Rosmalen