29-12-2018 GJS - Almkerk | Poule B

29 december 2018

GJS - Almkerk 6-1

De beslissingswedstrijd in poule B tussen GJS en Almkerk. Beide teams stonden op 4 punten en na de 9-1 overwinning van Sleeuwijk betekent dat voor beide teams dat alleen de winst voldoende is voor de kwartfinale. Na de openingsfase die in een hoog tempo gespeeld werd kreeg Nordin el Hassani een gele kaart waardoor de druk op het doel van GJS groot was. Door sterk verdedigen voor goalie Raymond den Haan wist Almkerk hier geen profijt uit te halen. De eerste helft werd er vooral meer fel gespeeld dan goed waardoor er weinig kansen te noteren waren. Dit veranderde vlak voor de rust. Na een aanval van Almkerk wist Raymond de Haan de bal precies in de loop van Nordin el Hassani te gooien die koel bleef en de bal netjes achter de keeper schoof. Niet veel later verlengde Quincy Bartens de bal met het hoofd en diezelfde Nordin el Hassani knalde GJS naar een 2-0 voorsprong!

In de 2e helft liet GJS het spel aan Almkerk terwijl het er zelf een aantal keer gevaarlijk uitkwam in de counter. Uit één van deze counters scoorde Rob van den Boom de 3-0 na goed doorzetten van Quincy Bartens. GJS hield de wedstrijd goed onder controle en na een scherpe pass van Remco de Bruin kon Sereno Latuhinin de 4-0 binnen tikken. Almkerk besloot om met een meevoetballende keeper te gaan spelen, maar speelde dit slordig uit. Nordin maakte de 5-0 voor GJS en scoorde hiermee voor de 3e keer deze wedstrijd. Na een goede actie van de meevoetballende keeper deed Almkerk wat terug, Steven Molenschot ronde netjes af voor de 5-1. Het mocht niet baten want vlak daarna vergrootte Rob van den Boom met zijn 2e goal de marge weer naar 6-1. Een sterk en degelijk optreden van GJS dat zich hiermee plaatst voor de kwartfinale.

GJS: Nordin el Hassani(3x), Rob van den Boom(2x), Sereno Latuhinin
VV Almkerk: Steven Molenschot