29-12-2018 LRC Leerdam - GRC'14 | Poule E

29 december 2018

LRC – GRC’14 3-4

Wie neemt de leiding in poule E en staat met één been in de kwartfinale? Op die vraag mochten LRC en GRC’14 in de tweede wedstrijd van de bomvolle voetbalzaterdag antwoord geven. De twee competitiegenoten in de eerste klasse speelden op 13 oktober al tegen elkaar op het veld. Toen namen de Leerdammers een 0-2 overwinning mee naar huis.
Net als op het veld nam LRC ook in de Oosterbliek op een 1-0 voorsprong. Wesley Swets wist optimaal te profiteren van het feit dat Ricky Vroon met een gele prent naar de kant was gestuurd en de Giessen Rijswijk Combinatie zodoende met een man minder verder moest.

Nadat de mannen in blauwzwart weer compleet waren, wist GRC’14 de stand nog voor het rustsignaal om te keren. Na de gelijkmaker van Ousmane Traore was het Wilco van Rossem die met een afstandsknal op zijn beurt profiteerde van het feit dat LRC’er Rick van Loo tijdelijk naar de kant moest.

In de tweede helft ontpopte de wedstrijd zich tot een heuse zaalvoetbalkraker. De eersteklassers waren zeer aan elkaar gewaagd. Terwijl LRC jaagde op de gelijkmaker was het Sem van der Stelt die middels twee piekfijne treffers de beslissing leek te verzorgen: 4-1.
De Leerdammers toonden echter veerkracht en wisten de marge tot één goal te verkleinen. Na de 4-3 ramden de Leerdammers op de GRC’14-deur, maar die bezweek niet. GRC’14 komt daardoor op zes punten in poule E en heeft woensdag nog minimaal een punt nodig tegen Brakel om zich te plaatsen voor de laatste acht.

LRC: Wesley Swets, Furkan Cetin, Rick van Loo
GRC’14: Sem van der Stelt (2x), Ousmane Traore, Wilco van Rossem

Sluiten