29-12-2018 Unitas - Leerdam Sport| Poule A

29 december 2018

Unitas – Leerdam Sport 20 - 0

Topfavoriet Unitas tegen degradatiekandidaat Leerdam Sport, vooraf dacht iedereen dat dit wel eens makkelijke wedstrijd zou worden voor Unitas, waarbij dubbele cijfers sowieso gehaald gingen worden. Unitas begon dan ook meteen flitsend en met veel snelheid aan de bal, dit resulteerde binnen de minuut al in een doelpunt van Rida Assaban. Diezelfde Rida maakte ook de tweede goal na een paar minuten als een punter van zijn schoen niet goed ingeschat werd door de goalie van Leerdam Sport, 2-0. Unitas bleef hierna druk houden, waar niet onderuit gevoetbald kon worden door de mannen uit Leerdam. Door goals van Mounir el Ouazizi, Yasin OuJa, Achraf Chentouf en zelfs een eigen doelpunt was de wedstrijd bij rust al gespeeld, 7-0.

De tweede helft liet eenzelfde beeld zien: keeper Owen Verduijn hoefde hooguit een bal in te rollen om het spel te hervatten, terwijl de keeper van Leerdam Sport de bal telkens uit zijn net moest plukken. Unitas combineerde er rustig op los, zelfs op de cirkel van de tegenstander. De dubbele cijfers werden, met nog 14 minuten op de klok, behaald. Hierdoor kon Unitas de tweede keeper, Fikrie Adahchour ook speelminuten geven. Helaas kreeg hij ook niets te doen, terwijl Unitas de Leerdamse goal onder vuur bleef nemen. Een monsterzege was dan ook onoverkomelijk en daarmee ook de degradatie van Leerdam Sport. Unitas werd hiermee de eerste kwartfinalist van de dag.

Unitas: Rida Assaban (2x), Mounir el Ouazizi (5x), Yasin OuJa (6x), Achraf Chentouf, Akin Arslan (2x), Kevin Cornet, Fabian van Horssen (2x)