29-12-2018 VVAC - Brakel | Poule E

29 december 2018

VVAC – Brakel 5-3

Voetbal, voetbal en nog eens voetbal op zaterdag 29 december. Vanaf de middag tot en met de late avond strijden alle clubs om te overleven of om door te gaan in de poule. Voor VVAC en Brakel geldt toch wel het eerste. Beide clubs hebben namelijk de eerste wedstrijd verloren en moeten dus onderling uitmaken wie er degradeert.

De wedstrijd begint dan ook open, met veel aandacht voor het aanvallende spel. Dit resulteerde in een snelle aanval van VVAC, waarbij Jesse de Bruin de bal binnen schiet. Een minuutje later verdubbelde VVAC de score door een doelpunt van Lars Coerts. Na deze goals hield VVAC het beste van het spel, terwijl Brakel hard op zoek ging naar een aansluitingstreffer. Zo kabbelde de wedstrijd een beetje voort, waarbij het wachten was op een individueel hoogstandje. Dit komt nog voor rust van de voet van Jesse de Bruin, die de bal hoog binnen schiet en zorgt voor de 3-0 ruststand.

Brakel en VVAC bleven er na de drinkpauze een vermakelijke wedstrijd van maken. VVAC kwam ondanks drie Brakelse goals echter niet meer in de problemen. Via hattrickheld Lars Coerts behield de formatie uit Ottoland namelijk continu een veilige marge. Ook met een ‘vliegende keep’ lukte het Brakel niet om voor het eerst een resultaat te boeken. VVAC komt door de winst net als LRC en GRC’14 op drie punten.

VVAC: Lars Coerts (3x), Jesse de Bruin (2x), Bart Koomans
Brakel: Jasper de Haan (2x), Jarno Kraaij