29-12-2022 | Senioren Poule A | LRC - SVW

29 december 2022

Na Almkerk en Woudrichem was het de beurt aan LRC en SVW. Op voorhand misschien wel de mooiste potje uit de poulefase. Beide ploegen speelden dit jaar al tegen elkaar op het veld en hebben beide meerdere zaalvoetballers in de gelederen. Ze kennen elkaars krachten, en automatisch dan ook elkaars zwaktes, goed.

De ploegen waren de eerste helft, in een wederom bomvolle Oosterbliek, aan elkaar gewaagd. Hicham Farhou zette na een paar minuten SVW op voorsprong door het leer binnen te punteren. Halverwege het eerste bedrijf stonden de ploegen weer op gelijk hoogte. Na een mooie actie over de rechterkant van Rick van Loo was het Nordin el Hassani die als een echte zaalspits bij de tweede paal stond en binnen kon tikken. Met nog enkele seconden op de klok ging SVW echter met een voorsprong de rust in. Zij konden via Naser el Mousati profiteren van een man meer situatie die ze hadden door een gele kaart van Timo Lutters. 1-2 ruststand.

Na de kantwissel bleef het spelbeeld redelijk gelijk. Beide ploegen gunden elkaar geen ruimte en maakte hier en daar relatief wat overtredingen. Uit z’n overtreding kwam uiteindelijk ook de gelijkmaker. Nordin el Hassani mocht aanleggen voor een vrije trap en schoot hem langs de muur achter SVW-doelman Dustin van Bezooijen; 2-2. Na de gelijkmaker bleven beide ploegen het proberen. Beide kregen ook nog grote kansen, maar het mocht niet meer baten. Het bleef bij een 2-2 gelijkspel en zowel LRC als SVW zien we in het nieuwe jaar terug voor de laatste wedstrijden in Poule A.