29-12-2022 | Senioren Poule A| vv Almkerk – vv Woudrichem

29 december 2022

Nadat alle teams aan bod zijn gekomen beginnen we van voor af aan, Poule A. 1e klasser vv Almkerk speelde in de eerste wedstrijd met 2-2 gelijk tegen regerend kampioen SVW. 2e klasser vv Woudrichem won in een doelpuntrijk duel met 5-4 van LRC en staat dus vooralsnog bovenaan in de Poule des doods.

Het was Almkerk dat het initiatief nam in de eerste twintig minuten. Na een prima actie was het Jenner Koek die Almkerk op 1-0 schoot. Woudrichem kwam na dik tien minuten op gelijke hoogte. Via een scrimmage ging de bal uiteindelijk via een Almkerk-speler in eigen doel. Maar het was uiteindelijk toch Almkerk dat met een voorsprong de rust in ging. Steven Molenschot mocht vanaf de stip aanleggen en schoot de bal feilloos in de kruising.

Kort na de rust kwam Almkerk met een mannetje minder te staan. Hier maakte Woudrichem binnen de kortste keren gebruik van. Het was Tim Saaman die binnen kon tikken in de man meer situatie. Woudrichem stootte gelijk door en kwam binnen de kortste keren op een 2-3 voorsprong via Thijs van Rookhuizen. Maar Woudrichem had buiten Steven Molenschoot gerekend. Met twee mooie goals schoot hij zijn ploeg naar een 4-3 overwinning en naar een voorlopige eerste plek in Poule A!