29-12-2022 | Senioren Poule B | sv Meerkerk – vv Asperen

29 december 2022

De eer was aan sv Meerkerk en vv Asperen om de donderdag af te sluiten. Asperen maakte in de eerste wedstrijd indruk door buurman Heukelum te verslaan met leuk voetbal. Meerkerk wil de rug rechten na de forse nederlaag tegen GJS.

Asperen liet gelijk vanaf het eerste fluitsignaal weer zien dat het een leuke ploeg heeft. Bij het ingaan van de rust stond Asperen dan ook op een verdiende voorsprong. Michiel den Hartog liet Meerkerk-doelman Jannes van Sinderen tweemaal de bal uit het net halen en zo ging Asperen rusten met een 0-2 voorsprong. Meerkerk liet het hier echter niet bij zitten en bleef ook na de rust stug doorgaan. Dit resulteerde uiteindelijk in de 1-2. Aanvoerder Mechiel van Zessen zorgde voor de eerste goal van de geel-zwarten. Asperen bleef echter de betere partij en zorgde via Ruben Boet weer voor een marge van twee.

Meerkerk ging nog alles of niets spelen door een tijd met een extra veldspeler aan te vallen maar Asperen hield stand en breidde de voorsprong met nog één extra goal uit. Zij komen op 6 uit 2 en gaan dinsdag 3 januari proberen met een ongeslagen status de kwartfinale te bereiken. Einduitslag 1-4.