29-12-2022 | Senioren Poule F | Herovina – BZC’14

29 december 2022

Na de overwinning van Unitas was het de vraag of dat één van de andere ploegen uit Poule F ook op drie punten zou komen. Herovina, nummer 3 uit de 4e klasse E, en BZC’14, de nummer 2 uit de 4e klasse F, mochten aantreden. Van tevoren twee ploegen waar je niet gelijk heel veel vanaf weet. Dat was echter na 40 minuten zaalvoetballen wel anders.

De laatste 1e helft van ronde 1 was heerlijk gelijk opgaand. Na 20 minuten konden we namelijk zeven goals noteren, 3 van Herovina kant en 4 van BZC’14. In een Oosterbliek die langzaam weer vol begon te stromen werd het publiek getrakteerd met leuke aanvallen en mooie goals van beide kanten. Ruststand 3-4 in het voordeel van BZC’14.

Na de wisseling van bank was de pret nog lang niet over. De ploegen bleven maar scoren en vooral BZC’14 deed nog een aardig duit in het zakje. Uiteindelijk liep de Brakel Zuilichem combinatie uit naar een riante voorsprong die ze ook niet meer weggaven. Ze haalde zelfs de dubbele cijfers en lieten Herovina huiswaarts keren met een 4-10 nederlaag. Maverick van Maaren en Diewe Kolbach zorgden voor een hattrick en komen zo naast Ben Vissers van GJS bovenaan op de topscorerslijst na de 1e ronde van de Proxsys Cup 2022-2023