30-12-2017 Almkerk - Unitas | Poule A

30 december 2017

Almkerk – Unitas 0-3

Kan topfavoriet Unitas zijn status waarmaken? In de vorige twee wedstrijden overtuigde de ploeg met vele zaalvoetballers nog niet echt, waardoor Almkerk niet kansloos werd geschat. Voor Unitas dan ook hét moment om de criticasters de mond te snoeren door gewoon op 9 punten te komen. Veel verder dan hard werken kwam het de eerste helft echter niet. Het bleef bij kansen voor beide teams, maar geen doelpunten. Zo gingen we rusten met dezelfde stand als waar we mee begonnen. Na rust is het Zeki Laaiti die de ban brak voor Unitas. Na een mooie kap, punterde hij onder de keeper de 0-1 binnen. Unitas bleef daarna het beste van het spel houden, waarbij de klasse van sommige zaalvoetballers duidelijk naar voren kwam. Dit kwam ook tot uiting in het schijnschot van Mounir el Ouazizi, waarna hij hem simpel binnenschiet. Daarna is het hek van de dam en brengt Achraf Chentouf Unitas snel op 3-0. De rest van de wedstrijd bloedde een beetje dood, waardoor Unitas zeker is van de kwartfinale.