30-12-2017 GJS - Herovina | Poule C

30 december 2017

GJS – Herovina 3-0

De eerste wedstrijd van de dag was meteen een belangrijke. Herovina verloor haar eerste wedstrijd van Woudrichem en moest dus winnen. GJS stelde teleur met een gelijkspel tegen Altena en had dus iets goed te maken om nog kans te maken op de vorige ronde.

Het is dan ook GJS dat de grootste kansen krijgt in de openingsfase. Tot een doelpunt komt het echter niet, mede door het verdedigende blok dat Herovina opwerpt. Voorin is er simpelweg te weinig beweging bij GJS om de tegenstander te laten wankelen. Doordat het niet loopt bij GJS, pakt Sjors Hendriks een gele kaart na een wilde sliding van achteren. Verder dan wat afstandsschoten komt Herovina echter niet tijdens de man-meersituatie. Uiteindelijk kabbelde de wedstrijd richting de rust, waarbij de brilstand nog steeds op het bord staat.

Na rust is het vooral GJS dat het probeert, voornamelijk met schoten uit de tweede lijn. Echte problemen levert dat echter niet op voor Herovina. Uiteindelijk valt een bal van Quincy Bartens goed bij de tweede paal waar Lorenzo Agnoli simpel binnen tikt. Herovina lijkt hierdoor van slag, waardoor binnen de minuut Quincy Bartens de 2-0 binnen kan schieten. GJS komt even later met een man meer te staan, na een gele kaart voor Jesse van Vliet. Nordin el Hassani zorgt ervoor dat de overtalsituatie wordt verzilverd. Dit is tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd, waardoor GJS de volle buit pakt. Hierdoor is voor GJS alles nog mogelijk als ze 3 januari tegen Woudrichem moeten spelen.