30-12-2017 Sleeuwijk - Leerdam Sport | Poule D

30 december 2017

Sleeuwijk – Leerdam Sport 9-2

Wie pakt de groepswinst in poule D? Sleeuwijk en Leerdam Sport wonnen allebei hun eerste wedstrijd van respectievelijk Arkel en Asperen en dus zet de winnaar van het onderlinge duel een grote stap naar de kwartfinale.

Het publiek hoefde slechts vijftien seconden te wachten op de eerste goal. Leerdam Sport noteerde via Samir Amanzada razendsnel de 0-1.
De Sleeuwijkers raakten echter niet van slag. Gerard van den Adel en Josbert Wemmenhove noteerden beiden een duo aan goals. Omdat ook Erik Blokland en Chris Tahjia het net wisten te vinden, gingen de ploegen met 5-2 rusten. Die ruime achterstand voor Leerdam Sport kwam mede tot stand door het feit dat de Leerdammers al zeer vroeg in de wedstrijd met een meevoetballende keeper gingen spelen. Die keuze pakte echter niet heel goed uit aangezien die gelegenheidsdoelman een aantal keer de bal verspeelde.

Ook na rust zette Leerdam Sport alles op alles met een meevoetballende doelman en ook in de tweede helft pakte die keuze niet best uit. Het leverde wel twee schitterende goals op van Sleeuwijk. Akram Mohamed ramde de bal in de kruising terwijl Van den Adel met een prachtig lobje de bal vanaf de middenlijn in het doel wipte.

De Sleeuwijkse doelpuntenregen stopte na negen goals. Leerdam Sport scoorde niet meer: 9-2.