30-12-2017 SVS 65 - Schelluinen | Poule A

30 december 2017

SVS 65 – Schelluinen 6-7

Niet degraderen was het devies voor SVS 65 en Schelluinen. Deze boodschap was bij de sfeermakers uit Spijk goed duidelijk gemaakt. Zo startte de ploeg furieus, na een heuse sfeeractie van hun zesde man. Binnen de minuut werd het dan ook al 1-0 door Ben Boeijink. Niet veel later

Sfeermakers uit Spijk, sfeeractie, doelpunt eerste minuut Ben Boeijink. Minuutje later stiftje Bart van Andel prachtig over de keeper van Schelluinen en zet daarmee de 2-0 op het bord. Als SVS met een man minder komt te staan, lukte het Schelluinen om de aansluitingstreffer te maken. Bart Kragten schiet hard de 2-1 binnen. SVS 65 bleef fanatiek doorgaan en combineerde bij vlagen uitstekend. Na een fabuleuze aanval was het eerst Jerzy Timmermans die mocht afronden. Na een goede uitworp van Raymon Kaarsemaker stond Bart van Andel vrij voor de keeper en plaatste de bal goed in de korte hoek, 4-1. Als Schelluinen een vrije trap op de cirkel krijgt, lukt het Diego Kemp om in tweede instantie de 4-2 binnen te prikken. Hierna kreeg Schelluinen steeds meer grip op de wedstrijd, terwijl Spijk er voornamelijk in de counter eruit komt. Het overwicht van Schelluinen betaalde zich uiteindelijk uit door doelpunten van Robin van Peursum en Dico de Jong. Hierdoor gaan ze rusten met 4-4. In de tweede helft was het Spijk dat weer op voorsprong kwam, na een hard schot voorlangs is Jerzy Timmermans attent bij de tweede paal, 5-4. Als SVS na een harde tackle met een man minder komt te staan, is het voor Schelluinen een koud kunstje om weer gelijk te komen door Dico de Jong. Niet veel lukte het Robin van Peursum de bal door de benen van de keeper te hakken, waardoor Schelluinen zelfs voor komt. Aanvoerder van SVS, Ferdi Scheurwater, zet Spijk met een bekeken schot weer naast Schelluinen. Naarmate de wedstrijd vordert is goed te zien dat de krachten wegvloeien. Doordat er minder verdedigd werd, kan Damien de Jong makkelijk scoren voor Schelluinen, 6-7. Dit is tevens de eindstand van deze spannende pot, waardoor SVS 65 tegen Almkerk degradatie moet zien te voorkomen.

Doelpuntenmakers

SVS 65: Ben Boeijink, Bart van Andel (2x), Jerzy Timmermans (2x), Ferdi Scheurwater

Schelluinen: Bart Kragten, Diego Kemp, Robin van Peursum (2x), Dico de Jong (2x), Damien de Jong