30-12-2017 SVW - Kozakken Boys | Poule B

30 december 2017

SVW – Kozakken Boys 4-7

Wordt het een salonremise of een echte wedstrijd? Dat was de vraag die men vooraf stelde over deze wedstrijd. Allebei de teams hadden hun eerste wedstrijden gewonnen, waardoor bij een gelijkspel de kans groot was dat ze allebei door zouden gaan. Kozakken Boys liet al snel zien dat ze gewoon wilden voetballen, wat al snel resulteerde in een doelpunt. Johnny Lommers kan aan de zijkant de bal voorzetten, waarna Bart Jongejan de bal attent binnenglijdt bij de tweede paal. Hierdoor moest SVW ook aanzetten, waardoor Hicham Farhou al snel gelijk maakte. Hierna is het Kozakken Boys dat counterde en tweemaal gelukkig scoort. Eerst is het Bart Jongejan die de keeper verrast, 1-2. Even later breekt Youri Huijzer door, waarna hij zelfs de keeper kan omspelen. Zijn inzet wordt nog ongelukkig binnen gelopen door Kenny Lagendijk. Vlak voor rust zet Youri Kozakken Boys zelfs op 1-4. Na rust ging Kozakken Boys verder waar het gebleven was, Bart Jongejan maakte zijn derde van de avond door beheerst onder de keeper door te schuiven. Johnny Lommers miste eerst nog de kans op 1-6 door voor open doel over te knallen, maar schiet hem al vallend even later alsnog hard binnen. SVW kon het Kozakken Boys niet echt moeilijk maken, waardoor de mannen uit Werkendam gewoon door konden blijven voetballen. Zo kan Kevin Ippel uit een goed genomen vrije trap zijn goaltje meepikken. Na een domme actie van keeper Rob de Groot, zette Hicham Farhou met een onberispelijk binnengeschoten strafschop zijn doelpuntentotaal op acht. Kozakken Boys leek het wel genoeg te vinden, waardoor SVW nog de 3-7 en 4-7 binnen kon schieten door Nabiel Kadiwahabi en Baris Hosafci. Met deze eindstand weet Kozakken Boys zich als eerste geplaatst voor de volgende ronde en moet SVW hopen dat hun doelsaldo goed genoeg is om als beste tweede van de poule door te gaan.