Finale JO17 | Unitas - GJS

04 januari 2020

Finale JO17 | Unitas – GJS 2-3

De finale van het OVO Jeugdtoernooi voor teams Onder 17 was een van de twee Gorcumse derby’s op de finaleavond van de Proxsys Cup. Waar de finale bij de senioren tussen Unitas en SVW ging, daar streden GJS en Unitas bij de oudste jeugdelftallen om de Gorcumse eer én de toernooizege.

De twee Gorcumse formaties maakten er een geweldige finale van. GJS, dat in de halve finale na shootouts won van Hardinxveld, kwam via Sjoerd Houdkamp wel op voorsprong, maar het was Unitas dat via Loïc van Prooijen ook razendsnel weer op 1-1 kwam. De ploegen gooiden met die leuke openingsfase de finale meteen helemaal open. Die 1-1 stand leek ook de ruststand te gaan worden, maar daar dacht GJS’er Senna Zwamborn anders over. Hij bepaalde de ruststand op 1-2.

De wedstrijd was met die ruststand allesbehalve gespeeld. Zeker niet omdat Unitas na rust een tandje bijschakelde en GJS heel eventjes de draad kwijt was. De Gorkumse Jonge Spartanen vergaten te voetballen, schoten alleen nog maar de bal naar voren en stonden onder een enorme druk. Maar juist op het moment dat GJS de controle over de wedstrijd verloor, was het Max Nagtegaal die zijn ploeg een enorme dienst bewees. Hij liet de GJS-supporters in de zaal uit hun dak gaan met de 1-3.

Unitas, dat liefst drie keer de paal trof, kreeg de bal nog wel een keertje langs GJS-doelman Daan van der Linden, maar de beste keeper van het toernooi hield zijn doel na die 2-3 schoon. Na twee jaar Unitas mag dit jaar GJS zich de beste noemen bij de JO17. Ook de persoonlijke prijzen gingen allemaal naar GJS: Raoul Boddeus werd zowel topscorer als beste speler van het toernooi en zoals gezegd werd Van der Linden verkozen tot de beste doelman van het toernooi.

Unitas: Loïc van Prooijen, Stefan Broere

GJS: Sjoerd Houdkamp, Senna Zwamborn, Max Nagtegaal

Sluiten