Finale | SVW - Unitas

04 januari 2020

Finale | SVW – Unitas 3-0

Unitas, Unitas, GJS en… Welke club wint de vierde editie van de Proxsys Cup? Wordt het voor de derde keer Unitas? De roodbroeken werden eerste in de ijzersterke Poule F met Heukelum, Arkel en Dussense Boys en rekenden in de kwartfinale en halve finale overtuigend af met respectievelijk Woudrichem (5-1) en Sliedrecht (6-2). Of wordt het toch SVW, de ploeg die vooraf werd getipt als dé topfavoriet? De streepjes rekenden in de poule af met Schelluinen, Herovina en HSSC’61. Vervolgens moesten ook Altena (3-0) en Heukelum er aan geloven (4-1).

De stadsgenoten tastten elkaar af in de openingsfase en zowel SVW-doelman Angelo Perini als Unitas-doelman Owen Verduijn moesten in de eerste tien minuten van het duel allebei eenmaal optreden en deden dat uitstekend. Halverwege de eerste helft schreeuwde Unitas nog om een penalty toen Ismael El Kaddouri werd neergehaald, maar die protesten werden niet gehonoreerd.

Net toen iedereen dacht dat de eerste helft zonder doelpunten zou gaan verlopen, werd de bomvolle Oosterbliek toch nog wakker geschud. Eerst was het Kevin Cornet die namens Unitas snoeihard de paal trof, waarna SVW nog voor de rust een keiharde tik uitdeelde aan de stadsgenoot.

Eerst was het Mounir El Ouazizi die zijn dertiende van het toernooi tegen de touwen schoot, waarna Hicham Farhou precies hetzelfde deed. SVW’s goaltjesdieven zetten met hun goals de finale vlak voor rust helemaal op z’n kop.

De goals in de eerste helft zorgden ervoor dat de tweede helft er eentje was om de vingers bij af te likken. Unitas zette vol aan en mocht zelfs tijdelijk tegen een man minder spelen omdat Farhou een gele kaart kreeg. Die man-meer-situatie leverde niets op de voor de roodbroeken. Maar het was nota bene Farhou die meteen bij zijn rentree in het veld hands maakte, waardoor Unitas een penalty kreeg.

Dat was echter ook precies het moment dat SVW-doelman Perini zich tot de grote man van de wedstrijd manifesteerde. Hij keerde de penalty van Achraf Chentouf in eerste instantie en ook in rebound was Perini er als de kippen bij om de bal uit zijn doel te houden. De stand bleef zodoende op 2-0 steken en omdat Perini Unitas vervolgens met nog eens een katachtige reactie van het scoren hield, lukte het de roodbroeken maar niet om de aansluitingstreffer te maken.

Drie minuten voor tijd viel het doek definitief voor Unitas. Farhou maakte zijn tweede van de wedstrijd, zijn veertiende van het toernooi en daarmee verzorgde hij de beslissing van de finale. SVW klopt Unitas in de finale van de Proxsys Cup met 3-0 en mag zich daarmee de winnaar van de vierde editie van de Proxsys Cup noemen!

SVW: Hicham Farhou (2x), Mounir El Ouazizi

Unitas: -

Sluiten