Halve Finale Dames | Sleeuwijk - Asperen

02 januari 2020

Sleeuwijk – Asperen 6-1

Sleeuwijk zat in Poule B bij tweevoudig winnaar GJS én titelverdediger SteDoCo, maar de vrouwen in witzwart tenue wonnen ‘gewoon’ alle wedstrijden en daarmee plaatste de verliezend finalist van vorig jaar zich misschien wel als toernooifavoriet voor de halve finale. Daarin was Asperen de tegenstander. Die ploeg plaatste zich achter VVAC als nummer twee van Poule A voor een plek bij de laatste vier.

In de openingsfase verweerden de vrouwen uit Asperen zich kranig tegen de Sleeuwijkse zaalvoetbalsters, maar toen Romy van Andel eenmaal de eerste goal van de wedstrijd had gemaakt, was er geen houden aan. Bij rust stond Sleeuwijk al op een comfortabele 4-0 voorsprong, al werd Sleeuwijk-keepster Jennifer van Dalen toch ook regelmatig getest door Asperen.

Van Dalen wist haar doel echter schoon te houden en haar teamgenoten zorgden aan de andere kant nog voor twee goals in de tweede helft. Van Andel en Emma Viveen scoorden na rust allebei hun tweede van de wedstrijd en omdat Kim Meijvogel de eer nog redde voor Asperen werd de eindstand bepaald op 6-1. Sleeuwijk mag zich daardoor voor het tweede jaar op rij melden in de finale. Daarin is GJS de tegenstander. Een duel dat in de groepsfase eindigde in een 4-3 overwinning voor Sleeuwijk.

Sleeuwijk: Romy van Andel (2x), Emma Viveen (2x), Kayla van den Boomgaard, Patricia Looijen