Halve Finale Dames | VVAC - GJS

02 januari 2020

VVAC – GJS 2-6 | Halve Finale Dames

VVAC won vijf van de vijf poulewedstrijden in Poule A van het Paans Damestoernooi met een doelsaldo van 20-1. De dames uit Ottoland plaatsten zich zodoende overtuigend voor de halve finale. Daarin was GJS, winnaar van de eerste twee edities, de tegenstander. De Gorkumse Jonge Spartanen werden namelijk tweede in de zeer sterke Poule B. GJS moest daarin Sleeuwijk voor zich dulden, maar titelhouder SteDoCo werd wel uitgeschakeld.

Het was VVAC dat perfect aan de halve finale begon. Het leek wel alsof bij GJS nog niet helemaal was doorgedrongen dat de scheidsrechter de wedstrijd in gang had gefloten, want binnen tien seconden lag de bal al in het netje via Eline Dekker: 1-0 VVAC. Nadeel voor GJS was dat de club daarmee vroeg op achterstand stond, voordeel was dat er nog extreem veel tijd was om die achterstand goed te maken.

En dat gebeurde ook. Nog voor rust zorgden Daniëlle Kortlever en Sanne Hoevenaren-Veens voor de ommekeer en een 1-2 voorsprong bij rust voor GJS. Een voorsprong die na rust verder werd uitgebouwd. VVAC bleef lang hoop houden, maar na de 2-5 van Romy Steegwijk was het verzet van VVAC gebroken. Nadat Kortlever er nog op prachtige wijze 2-6 van had gemaakt, wist GJS het zeker. Na één jaar afwezigheid in de finale is GJS er dit jaar wel weer bij in de eindstrijd van het damestoernooi. Daarin is of Sleeuwijk of Asperen de tegenstander.

VVAC: Eline Dekker, Ilona Karsdorp
GJS: Daniëlle Kortlever (2x), Sanne Hoevenaren-Veens (2x), Luka Verweij, Romy Steegwijk