Halve finale | Heukelum – SVW

03 januari 2020

Halve finale | Heukelum – SVW 1-4

De eerste halve finale bij de senioren gaat tussen Heukelum en SVW. Heukelum wist in de kwartfinales te winnen van titelverdediger GJS met 1-3. SVW won op het oog makkelijk met 3-0 van Altena, maar in de praktijk was het wel degelijk een lastig potje. Een mooi pot dus tussen 2 teams vol met zaalvoetballers.

De pot begon gelijk vol passie en strijd. Na 5 minuten was de 0-1 daar, het was aanvoerder Mounir el Ouazizi die zijn 10de goal van het toernooi binnen schoot. SVW had de overhand tijdens de eerste 10 minuten en drukte dit ook uit in kansen. Heukelum kon dit niet uitdrukken in kansen, maar met nog 4 minuten te gaan was daar dan toch de gelijkmaker. Het was Benjamin Meijdam die de gelijkmaker op het bord zette, 1-1. Kort voor rust was Naser el Mousati dichtbij de 1-2 maar Mehmet Uysal liet weer zien dat hij aan een goed toernooi bezig is. Ruststand 1-1.

Na 5 minuten in de tweede helft was daar de 1-2. Mounir el Ouazizi was het eindpunt van een vlotte counter aan SVW kant. Het potje bleef op de scherpst van de sneden. Aan Heukelum kant was het weer Benjamin Meijdam die bijna trefzeker was maar zijn schot werd geblokt. Met nog 4 minuten te gaan kreeg Heukelum aanvoerder Lars van Honk een gele kaart en hier profiteert SVW gelijk van. Weer is het Mounir el Ouazizi die trefzeker is voor zijn SVW, 1-3. In de laatste minuut is het helemaal over en uit. Mounir el Ouazizi profiteert weer van een man meer situatie en geeft het laatste zetje. Hierdoor komt hij samen met ploeggenoot Hicham Farhou en Tim Saamen boven aan de topscorerslijst met 13 goals en zien we SVW morgen terug in de finale van de Proxsys cup.

Heukelum: Benjamin Meijdam

SVW: Mounir el Ouazizi (4x)