Halve finale jeugd O13 | Unitas – SteDoCo

03 januari 2020

Halve finale jeugd O13 | Unitas – SteDoCo 1-1 (Unitas w.n.s.)

In het OVO jeugd toernooi was de eer aan Unitas en SteDoCo om aan te treden in de eerste halve finale. Unitas won poule A met overmacht: 5 wedstrijden gespeeld, 5 gewonnen. En ook nog is met een doelsaldo van 20-0. SteDoCo daarentegen werd eerste in poule B maar deed dit door een beter doelsaldo te hebben dan naaste concurrent Haaften. Maar dit hoeft, zeker in jeudgvoetbal, helemaal niks te betekenen van tevoren.

In deze gelijk opgaande wedstrijd waren het de mannen uit Hoornaar die brutaal de voorsprong namen. Het was Boris de Kreij die de bal binnen schoot. Unitas keeper Boyd Campbell hield de bal tegen maar deed dit net achter de lijn. Hierdoor ging SteDoCo met een voorsprong de rust in.

Unitas was na de rust de betere ploeg en dit resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker. Het was Jorn Wansink die de bal bij de 2e paal binnenliep en hiermee zijn 8e goal van het toernooi aantekende. Unitas, met posterboy Sven Quadflieg in de gelederen, had vooral de bal maar het bleef voor beide goals spannend.

Dat het een spannend duel was wees ook de verlenging aan. SteDoCo keeper Senne Tuinstra bewees een goeie doelman te zijn en hielp zijn ploeg de wedstrijd door. De ploegen waren zo aan elkaar gewaagd dat shoot-outs de beslissing moesten brengen. Uiteindelijk bleek Unitas de betere in de shoot-outs en zo zien we hun morgen terug in de finale!

Unitas: Jorn Wansink

SteDoCo: Boris de Kreij