Halve finale jeugd O17 | GJS – VV Hardinxveld

03 januari 2020

Halve finale jeugd O17 | GJS – VV Hardinxveld 2-2 (GJS w.n.s.)

Na Unitas moest de wedstrijd tussen GJS en Hardinxveld gaan uitwijzen wie de tegenstander zou gaan worden. GJS werd eerste in een spannende poule C met uiteindelijk 12 punten. Hardinxveld werd eerste in poule D door met 13 punten te eindigen na 5 wedstrijden. De ploegen kennen elkaar vanaf het veld want ze zijn beide actief in de Hoofdklasse. Een spannend potje dus op voorhand.

Een spannend potje werd het. In ieder geval de eerste helft. Beide ploegen bewezen aan elkaar gewaagd te zijn en zo bleef de brilstand op het bord staan tot de rust, 0-0.

Vlak na rust was daar een penalty voor GJS. Raoul Boddeus schoot de bal voor GJS spijkerhard tegen de touwen waardoor zij op voorsprong kwamen, 1-0. Vlak na deze 1-0 kwam Hardinxveld al snel terug. Het was Youri Adriaanse die Hardinxveld op gelijke hoogte bracht. De spanning in de pot bleef en zo ook op het scorebord. Zo spannend dat ook deze wedstrijd een verlenging werd.

De verlenging bleef lang gelijk. Met nog 3 minuten op de klok was daar een penalty voor Hardinxveld. Yoris de Gier deed hetzelfde als Raoul Boddeus in de reguliere speeltijd; de penalty spijkerhard binnen schieten, 1-2 voor Hardinxveld. Maar GJS kwam binnen een no time terug. Het was weer aanvoerder Raoul Boddeus die hem mooi binnenschoot. Ook hier moesten shoot outs dus de beslissing brengen en hier was GJS uiteindelijk de sterkste. Hierdoor zien we hen morgen terug in de finale tegen Unitas.

GJS: Raoul Boddeus (2x)

VV Hardinxveld: Youri Adriaanse, Yoris de Gier