Halve finale | VV Sliedrecht – Unitas

03 januari 2020

Halve finale | VV Sliedrecht – Unitas 2-6

Ook de 2e halve finale is er een om van te smullen. Sliedrecht is na een paar jaar afwezig te zijn back in de Oosterbliek. En hoe. Ook zonder keeper Mathijs Donatz won de ploeg gister overtuigend met 1-5 van Hardinxveld. Unitas won met precies dezelfde cijfers, alleen zij deden dit in een spannende pot tegen Woudrichem. Weer een spannend potje op voorhand dus. Met uiteindelijk het voordeel voor de mannen uit Gorinchem.

Nadat lichtproblemen voor een verlate aftrap zorgden kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Kevin Cornet maakte na 8 minuten de openingsgoal. Met weer een harde droge knal met zijn linker was hij de eerste doelpuntenmaker van de wedstrijd. Enkele minuten later was daar de 0-2. Akram Chentouf was trefzeker uit een directe vrije trap. Maar Kevin Cornet bleek nog niet klaar in de eerste helft. Ook de 0-3 nam hij voor zijn rekening. Kort voor de rust was daar de ideale mogelijkheid voor Sliedrecht om er weer een wedstrijd van te maken. Dit gebeurde ook, Yassine Belghar benutte de penalty, 1-3.

Kort na rust is het Unitas dat gelijk weer scoort. Sliedrecht moet drukken maar Wesley Swets doet het in de omschakeling voor Unitas, 1-4. Sliedrecht moest dus meerdere keren scoren en zo was het spelbeeld ook. Sliedrecht de bal, Unitas aan het loeren op die gevaarlijke counter. En halverwege de 2e helft was daar de 1-5. Jonkie Daan Goes was weer trefzeker. Aanvoerder Kevin Cornet bleek ook graniet in zijn rechter te hebben. Met nog 5 minuten te gaan vuurde hij kogelhard met zijn rechter en zo was hij verantwoordelijk voor de 1-6. De 2-6 van Tim van Stek viel uiteindelijk nog wel maar die was vooral voor de statistieken. Unitas zien we morgen dus terug in een zinderende finale tussen SVW en Unitas.

VV Sliedrecht: Yassine Belghar, Tim van Stek

Unitas: Kevin Cornet (3x), Achraf Chentouf, Wesley Swets, Daan Goes

Sluiten