Kwartfinale | Altena - SVW

02 januari 2020

Altena – SVW 0-3 | Kwartfinale

Altena won van Meerkerk, LRC en Sleeuwijk en plaatste zich als winnaar van Groep B voor de kwartfinale van de Proxsys Cup. Daarin speelde de ploeg uit Nieuwendijk tegen misschien wel dé titelfavoriet van dit jaar: SVW. De streepjes werden eerste in Groep C nadat HSSC’61, Schelluinen en Herovina probleemloos werden verslagen. Dat deed SVW met een doelsaldo van liefst 34 goals voor en eentje tegen.

Goal 35 van SVW liet in de kwartfinale tegen Altena wel eventjes op zich wachten. De eerste tien minuten van het duel tussen SVW en Altena waren namelijk niet de tien minuten waar het publiek volgend jaar nog steeds van loopt te smullen.

In minuut elf was het wel raak voor de Gorcumers. Naser El Mousati brak de ban namens SVW, waarna Altena ook iets meer uit zijn schulp kroop. Tot een gelijkmaker kwam het niet voor rust. Het was Hicham Farhou die met een piekfijne punter voor een 0-2 ruststand zorgde.

Wie na rust meer spektakel verwachtte, kwam helaas van een koude kermis thuis. SVW vond die 0-2 voorsprong wel prima en Altena was niet in staat om de SVW-verdediging te laten piepen en kraken. Nadat Julian Geelhoedt namens Altena een goede kans kreeg op de aansluitingstreffer was het juist SVW dat genadeloos toesloeg. Nadat eerst de paal werd getroffen schoot Farhou zijn tweede van de wedstrijd tegen de touwen.

Farhou zorgde daarmee voor de 0-3 en dat was ook de eindstand. Altena kwam geen moment dicht bij een resultaat en hoewel SVW niet sprankelde, hielden de streepjes wel gewoon weer de nul en mogen de Gorcumers zich opmaken voor de halve finale. Daarin is vrijdagavond Heukelum de tegenstander.