Kwartfinale | GJS - Heukelum

02 januari 2020

GJS - Heukelum 1-3 | Kwartfinale

De kwartfinales bij de mannen gingen donderdagavond spectaculair van start. Al in de eerste kwartfinale stond namelijk de finale van vorig jaar op het programma: GJS – Heukelum. In een heerlijke finale was het toen GJS dat met 4-3 won. Dit keer reikte de titelhouder tot de kwartfinale door eerste te worden in Groep A met Woudrichem, GRC’14 en Kozakken Boys. Heukelum werd een van de twee beste nummers twee. De verliezend finalist van vorig jaar pakte in Groep F zeven punten tegen Unitas, Arkel en Dussense Boys.

De herhaling van de finale begon op het scherpst van de snede. Beide ploegen waren vastberaden om met een snelle goal vroeg voor een tik op de neus van de tegenpartij te zorgen, maar dat lukte niet. GJS-doelman Bart van Schaften en Heukelum-doelman Mehmet Uysal wisten op enkele krachtige pogingen een passend antwoord te geven en hun doel schoon te houden.

Hoewel beide ploegen enorm aan elkaar gewaagd waren en nauwelijks tot echt grote kansen kwamen, werd er voor rust toch één keer gescoord. Het was Rick van Loo die met een snoeihard schot raak schoot in de korte hoek en de ruststand op 0-1 bepaalde.

Na rust hielden de ploegen elkaar wederom in evenwicht en toen Nordin El Hassani na een fraai uitgespeelde aanval de 1-1 in de verre hoek legde, was het de vraag wie het initiatief durfde te nemen in de jacht op een voorsprong. Dat initiatief werd in eerste instantie voorzichtig genomen door GJS, maar toen El Hassani een gele kaart kreeg was het vanzelfsprekend Heukelum dat bloed rook. Die man-meer-situatie werd uiteindelijk vakkundig uitgespeeld door Heukelum. Tim Schwebke, vorig jaar verkozen tot beste speler van het toernooi, zorgde halverwege de tweede helft voor de 1-2 voorsprong.

Daarna kwam de wedstrijd pas écht los. GJS opende vol de jacht op de 2-2 en via Rob van den Boom waren de titelhouders twee keer héél dicht bij de gelijkmaker. Eerst was het Heukelum-doelman Uysal die knap redding bracht op een schot van dichtbij en daarna trof Van den Boom ook nog eens de paal.

Daarna trad een stokoude voetbalwet in werking. Want als je ‘m aan de ene kant niet maakt… Met een heerlijke actie was het Heukelum-speler Benjamin Meijdam die de wedstrijd vlak voor de 'koekoek' op slot gooide met de 1-3 en het Heukelumse deel van de zaal liet ontploffen. GJS, de titelhouder, is uitgeschakeld en daarmee komt er sowieso een andere winnaar van het Proxsys Cup-toernooi.

GJS: Nordin El Hassani
Heukelum: Rick van Loo, Tim Schwebke, Benjamin Meijdam