Kwartfinale | Hardinxveld - Sliedrecht

02 januari 2020

Hardinxveld – Sliedrecht 1-5 | Kwartfinale

Als winnaar van respectievelijk Groep D en Groep E plaatsten Hardinxveld en Sliedrecht zich voor de kwartfinale van de Proxsys Cup. Hardinxveld was de sterkste in een poule met Vuren, Ameide en Lekvogels. Sliedrecht eindigde met negen punten in Groep E na zeges op VVAC, Asperen en Peursum. Opvallend gegeven was dat beide ploegen hun eerste keeper misten. Bij Hardinxveld stond daarom Romano Kraaijeveld onder de lat, bij Sliedrecht Thimo Ponsen.

Beide doelmannen moesten al vrij snel een tegengoal incasseren. Kraaijeveld moest het antwoord schuldig blijven op een droog schot van Coen van der Waal en Danny van den Bout liet Ponsen met een heerlijke pegel kansloos. De burenruzie tussen eersteklasser Sliedrecht en derdeklasser Hardinxveld begon zodoende in evenwicht: 1-1. Dat evenwicht werd nog wel voor rust doorbroken door Sliedrecht. Luciano van Harlingen en wederom Van der Waal vierden een klein feestje: 1-3.

Hoewel Hardinxveld ook topscorer Lex de Gier (zes goals) miste, beleefde derdeklasser bepaald geen kansloze avond tegen Sliedrecht. De Sliedrechters waren wel de bovenliggende partij, maar doelman Ponsen moest toch met regelmaat even opletten. Dat deed hij echter uitstekend en via Yassine Belghar, na een prachtige individuele actie, gooide Sliedrecht negen minuten voor tijd de wedstrijd op slot: 4-1.

De laatste paar minuten probeerde Hardinxveld het nog wel, maar de overtuiging ontbrak in de doelpogingen. In de laatste minuut was het Tim van Stek die de laatste goal van de wedstrijd maakte en de eindstand op 1-5 bepaalde. Sliedrecht plaatst zich daarmee voor de halve finale.

Hardinxveld: Danny van den Bout
Sliedrecht: Coen van der Waal (2x), Luciano van Harlingen, Yassine Belghar, Tim van Stek