Kwartfinale | Unitas - Woudrichem

02 januari 2020

Unitas – Woudrichem 5-1 | Kwartfinale

Zowel Unitas als Woudrichem eindigde de poulefase met zeven punten. Bij de roodbroeken was dat voldoende voor groepswinst in Groep F, voor Woudrichem betekende dat achter GJS een tweede plek in Groep A. Unitas won de eerste twee edities van de Proxsys Cup en jaagt dit jaar op een derde titel. Woudrichem heeft met Tim Saaman echter de topscorer van vorig jaar in de gelederen en ook dit jaar dat hij alweer op dertien goals.

Het was ook Saaman die de eerste grote kansen van de wedstrijd kreeg namens Woudrichem. Hij stuitte tot tweemaal toe op Unitas-doelman Owen Verduijn, terwijl aan de andere kant Thom van Ballegooijen ook zijn doel wist schoon te houden met onder meer een fraaie redding op een schot van Wesley Swets.

De grootste kans van de eerste helft kwam nadat Bori Secreve een gele kaart kreeg bij Woudrichem. Unitas stond zodoende met een man meer op het veld en die situatie wisten de Gorcumers ook bijna uit te buiten. Ismael El Kaddouri trof de paal en Unitas kon de overtalsituatie zodoende niet uitbuiten. Vlak voor rust was het echter alsnog raak voor de Gorcumse formatie. Kevin Cornet schoot dit toernooi al een paar keer fraai raak en ook in de kwartfinale liet hij dat zien. Hij bezorgde Unitas een 1-0 voorsprong bij rust.

Na rust had diezelfde Cornet niet lang nodig om de marge te verdubbelen. Na een prachtige combinatie met Jay-Jay Meierdres legde de Unitas-captain de 0-2 in het netje. Hij legde daarmee de basis voor de zege die Unitas uiteindelijk zou gaan boeken. Swets maakte namelijk redelijk snel ook de 3-0.

De laatste zes minuten werden echter tot nog iets nerveuzer voor Unitas. Woudrichem ging namelijk met Wilty Schaap als vliegende doelman spelen en diezelfde Schaap maakte ook de 3-1. Omdat vervolgens ook Unitas met een vliegende keep ging spelen, kreeg Woudrichem via Saaman een enorme kans om de 3-2 in leeg doel binnen te schuiven. Het was Cornet die ternauwernood een voetje tegen de bal kon krijgen.

Toen diezelfde Cornet uiteindelijk op prachtige wijze de bal in leeg doel binnenschoot, was de beslissing alsnog een feit. Unitas trok de voorsprong over de streep en toen doelman Verduijn met een prachtige uittrap de 5-1 eindstand bepaalde, was het definitief: Unitas plaatst zich voor de halve finale en speelt vrijdagavond tegen Sliedrecht voor een plek in de finale.

Unitas: Kevin Cornet (3x), Wesley Swets, Owen Verduijn
Woudrichem: Wilty Schaap